25.6.2018
Kategorie: Politika

Když se žere, nemá se mlaskat

Sdílejte článek:

TOMÁŠ FLAŠKA

A toto přísloví mi už bohužel připadá že porušuje současný premiér vlády (v demisi). Už se ani nesnaží zakrývat o co mu jde.

[ad#textova1]

Poslankyně Taťána Malá se proslavila výrokem, že trestní stíhání Andreje Babiše by mohlo počkat, až nebude premiérem.

Pan prezident i premiér to okomentovali, že každý se občas splete a něco mu ujede. To mají pravdu. Ale že to u pana prezidenta neprošlo u pana Pocheho s jeho naivním článkem o uprchlících je tedy také zvláštní. Klasický dvojí metr. Pan Poche totiž podporoval prezidentského kandidáta Drahoše. A to se neodpouští. Nicméně i když se paní Malá uřekla, tak její postoje to vyjadřuje jednoznačně.

A to je zjevně její jediná kvalifikace pro to, aby se stala ministryní spravedlnosti. Jistě bude dělat vše pro to, aby se trestní stíhání pana premiéra odsunulo, nebo ještě lépe zastavilo. Jiná kvalifikace, než absolutní loajalita, tu evidentně není. A pan premiér se to už ani nesnaží nějak okomentovat, nebo zdůvodnit. Prostě natvrdo říká: „Vím, že je velice pracovitá, že se chce učit. Určitě nebude vystupovat způsobem, že všechno umí, všechno zná. Určitě bych jí doporučil, aby naslouchala spíš a moc to nekomentovala.“ A to je už to hlasité a veřejné mlaskání.

Snad jen říci: pokud v případu pana Babiše nerozhodne nezávislý soud, tak může dělat co chce, zametat jak chce, mlžit o čem chce, ale pro hodně lidí, včetně mě, zůstane navždy pochybným člověkem.

Ministerstvo zahraničí bude asi řídit společně s ministerstvem vnitra Jan Hamáček. Ve skutečnosti to tam ale bude zřejmě přeci jen navzdory prezidentovi Zemanovi řídit pan Poche se svým týmem. Pan prezident se vyjádřil, že to by neviděl jako problém. Hm, tak o co tu jde? O řízení a směřování zahraniční politiky, nebo jen o místa?

Možná bych tedy k panu prezidentovi poznamenal, že pomstychtivým lhářem zůstává člověk i tehdy, pokud dostane 51% hlasů voličů.

[ad#pp-clanek-ctverec]

FLASKA
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...