31.5.2018
Kategorie: Ekonomika

Eurosocialistické pokrytectví jménem volný pohyb pracovních sil

Sdílejte článek:

MIROSLAV JAHODA

Socialističtí europoslanci řeší, jak naložit s jedním ze svých největších pokrytectví. A to tzv. volným pohybem pracovních sil.

[ad#textova1]

Socialističtí poslanci se na jednu stranu totiž musí tvářit, že nejúžasnější výhodou EU je, že můžete jít pracovat kamkoli bez registrace na úřadech či bez pracovního povolení. Jenže na druhou stranu jejich tradiční voliči z pracující třídy se od nich odklonili, protože lidé z východu je pracovně vytlačili (anebo je to minimálně jejich pocit), jelikož dělají za méně peněz a horší práce.

Eurosocialisté by tudíž nejraději všechny lidi z východu vyhnali zpátky, jenže jsou chyceni do své vlastní pasti politické korektnosti. Tudíž začali horlivě bojovat za to, aby bylo nařízeno, že všichni musí mít stejně vysokou mzdu na stejném místě. Západní firmy by ztratily výhodu zaměstnávání levnějších cizinců a východní firmy si nebudou moci dovolit poslat své lidi do zahraniční za západní mzdu.

Západ tak elegantním způsobem pošle Poláky zpátky domů, politická korektnost bude uchráněna a socialisté se budou chlubit, jak zajistili rovnost pro všechny. Sice už tu rovnost nebude mít kdo užívat, ale to není podstatné.

Ale jestli si myslí, že se k nim pracující třída vrátí, tomu příliš nevěřím. Tradiční voliči sociálních demokratů už byli tak zrazeni, že všechny tyto strany v Evropě jdou do kytek. Genderové nesmysly, nelegální imigrace, zelená indoktrinace nebo dotace korporacím, to prostě nejsou věci, kterými pracující třídu nalákáte. Proto jdou eurosocialisté tam, kam patří a skepse lidí vůči EU se zvyšuje.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Miroslav Jahoda

jahoda

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...