9.5.2018
Kategorie: Kultura a tipy

Naplánujte si dovolenou podle počasí

Sdílejte článek:

Počasí si s námi letos pěkně pohrává. Úplně nás připravilo o jaro, místo toho nám denně servíruje vysoké teploty, že bychom se raději viděli u vody než v práci a ve škole. V Indii přineslo extrémní zabíjející bouře, v Keni zase záplavy a sesuvy půdy. Víte, co všechno na nás ještě chystá?

Počasí má značný vliv na náš život. Ovlivňuje náladu, množství úrody, ale i takové malichernosti, jako třeba jak si užijete dovolenou. Pokud už plánujete, kdy si máte v práci vzít volno, nebo jestli se tento víkend vyplatí vydat na výšlap do hor, určitě byste měli prozkoumat předpověď počasí.

Bude slunečno?

Předpovědí počasí je skutečně spousta. Denně nám zprávy o počasí přináší v televizi a existuje také několik webů specializovaných na toto téma. Ne všechny však poskytují komplexní informace. Velmi dobře na to jde meteo web Slunečno.cz, který nabízí veškeré údaje přehledně na jednom místě.

Hned na hlavní stránce najdete předpověď počasí pro ČR. V mapce si můžete rozkliknout jakýkoliv kraj a vybrané město. Pak uvidíte podrobnosti, jako jsou pocitová teplota, vlhkost, dohlednost, východ a západ slunce i vítr. Zároveň si prohlédnete spolehlivou dlouhodobou předpověď.

Neznamená to ale, že by web Slunečno.cz nabízel počasí jen pro ČR. Objevíte zde i detailní předpovědi teploty, srážek, oblačnosti a větru pro celou Evropu. Stačí rozkliknout položku v levém menu.

O dešti vám nejvíc prozradí radar

Jestli vás zajímá spíš počasí na příští hodiny, určitě se podívejte na radar srážek. Ten vám nejvíce napoví, zda u vás v nejbližší době bude pršet. Případně v horním menu rozklikněte položku Srážky a uvidíte animovanou mapu úhrnu srážek.

Zajímavý je rovněž pohled z webkamer. Jestliže míříte například do Prahy, podívejte se přímo na webkameru, jak momentálně vypadá tamní počasí. Jeden živý pohled vám prozradí více než jen číslo označující teplotu.

Prozkoumejte i situaci ve světě

Pokud se chystáte navštívit o prázdninách nějakou exotickou destinaci, určitě zamiřte rovněž do kategorie Články. Právě tady se dozvíte zajímavosti ze zahraničních destinací nejen o počasí. Věděli jste například, že se před pár dny probudila k životu sopka Kilauea na Havajských ostrovech? Tušili jste o prachových bouřích v Indii? Slyšeli jste o zemětřesení v Íránu? Občas se tam však mezi zprávami najde i něco pozitivnějšího charakteru. Můžete si například prohlédnout deset nejkrásnějších ostrovů na světě – možná vás inspirují, kam se letos o prázdninách vydat. Za krásou ovšem není potřeba jezdit daleko. Jak se přesvědčíte ve fotogalerii na webu Slunečno.cz, příroda a počasí mnohdy zvládnou vytvořit nádhernou podívanou i u nás v ČR.

Tak otevřete Slunečno.cz, případně na mobilu http://m.slunecno.cz/ a podívejte se, co na nás počasí v příštích dnech a týdnech chystá.

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 3,20 out of 5)
Loading...