16.4.2018
Kategorie: Politika

Zeman: Útok na Sýrii byl kaubojský projekt

Sdílejte článek:

COM

Ozbrojený útok na jakoukoliv zemi může být proveden pouze se souhlasem Rady bezpečnosti OSN, uvedl prezident Miloš Zeman. Podle něj šlo v případě sobotního spojeneckého útoku na Sýrii o “kaubojský” projekt. 

[ad#textova1]

“Zastávám jednoznačný názor, že ozbrojený útok na jakoukoliv zemi může být proveden pouze s mandátem nebo souhlasem Rady bezpečnosti OSN. Jedinou výjimkou je, když jde o islámské teroristy, jak je to například v Afghánistánu. To samozřejmě není případ Sýrie, protože tam islámští radikálové zaprvé bojují proti prezidentovi Asadovi a zadruhé už jsou zatlačení do kouta, takže nemají větší význam,” prohlásil Zeman.

“Do Sýrie se začínají vracet první uprchlíci, což je pozitivní zpráva. Pokud nějaký kaubojský projekt tuto pozitivní zprávu, mírně řečeno, brzdí, tak je to samozřejmě chyba,” dodal.

“Západ neuvěřitelně rozvrtal Blízký východ. Začněme vstupem do Iráku s tvrzením, že jsou tam zbraně hromadného ničení. Žádné se tam nenašli,” uvedl Zeman.

“Chtěl bych ocenit svého předchůdce Václava Klause, který už tehdy říkal, že ten útok je nesmyslný. Místo toho, abychom se z tohoto nesmyslu poučili, udělali jsme druhý nesmysl, a ten se jmenuje Libye,” míní Zeman.

“Inteligent udělá jednu chybu a potom ji neopakuje, člověk s průměrnou inteligencí, spíše debilitou, udělá dvě chyby za sebou. A co říci o těch, kteří udělají stejnou chybu třikrát? Abych se vyhnul nějaké mezinárodní žalobě, budu jen konstatovat, že je to hloupost, “zakončil český prezident.

 [ad#pp-clanek-ctverec] 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...