25.2.2014
Kategorie: Historie

Komunistický soudce Vaš nebyl vrah z povolání. “Jen” nájemný vrah

Sdílejte článek:

PETR FOJTÍK 25|02|2014

 

66 let po Gottwaldově návratu z Hradu od prezidenta Beneše se už po Česku prohánějí stalinští komunisté jako by se nechumelilo. Asi to bude tím, že opravdu letos nechumelí. A nebo to bude spíše tím, že lidem už je asi všechno ukradené. Což je v pravém smyslu slova tak trochu také pravda.

 

[ad#hornisiroka]

 

Ona letos nestačí ta Gottwaldova vyznavačka Semelová, která tvrdí, že Horáková se ke všemu, co jí komunističtí vrazi dávali za vinu, přiznala, takže ten špagát, co jí Gottwald připravil, byl docela v pořádku.

 

Komunistický právník Kubát zase Lidovkám s klidem vysvětluje, že jeden z nejkrvavějších soudců padesátých let minulého století Vaš nebyl žádným vrahem z povolání. Byl to chudák, kterého za jeho přínos k budování socialismu jeho vlastní soudruzi nakonec zavřeli do kriminálu a pak ho celý život nechali po rehabilitaci v roce 1956 pracovat na takových podřadných místech, jako úředník, novinář a dokonce pedagog Univerzity Karlovy.

 

Dnešní komunisté v řadách dnešních demokratických politiků mu zase zajistili klidné dožití v domově důchodců pro VIP. S důchodem, který nedostává dohromady ani parta důchodců hrajících v hospodě desetníkový mariáš.

 

A tak ten právník Kubát dnes klidně může médiím říkat, že soudce Vaš sice poslal na popraviště jednoho z největších generálů naší prvorepublikové armády Heliodora Píku a dalších 20 lidí, že zničil život vězením a koncentráky stovkám dalších lidí, ale že to žádný vrah z povolání nebyl. Že on byl chudák naopak obětí současných polistopadových soudních politických procesů.

 

Když vynechám maličkosti, jako že všechny Vašovy činy z padesátých let minulého století byly po roce 1989 již promlčeny, že na něj nikdo na ulici nikdy neplival, že mu nebyl ani vlas zkřiven, že o něj bylo až do jeho smrti luxusně postaráno, tak bych nejraději zkřivil vlas právě komunistovi Kubátovi.  

 

Protože když už chce slovíčkařit, tak dobrá. Soudce Vaš možná nebyl vrahem z povolání. Ale nájemným vrahem byl na sto procent. Vždyť si ho na ty rozsudky smrti komunisti normálně najali. A on místo odstřelovačky vlastnil moc posílat lidi na popraviště. Tak jaký je v tom rozdíl, sakra? To se mu máme dnes ještě in memoriam omluvit?!

 

 

Dnes tedy čeští komunisté slaví vítězství svého pracujícího lidu. Nad fabrikanty, kulaky, přisluhovači imperialistů a já nevím nad kým ještě. A mě je čím dál více líto, že po tom roce 1989 jsme to nevzali stejně od podlahy jako oni před těmi šestašedesáti lety. Dnešní mladí by nám těch pár poprav určitě odpustili.  

 

A myslím, že by se i na nějakou tu “revoluční” nespravedlnost dalo dnes koukat také různým pohledem. Pohledem tehdejší doby.

 

Fakt je mi z toho všeho celkem blivno. Vám ne?

 

[ad#velkadolni]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...