13.3.2018
Kategorie: Historie

České tvrdé jádro

Sdílejte článek:

LADISLAV VĚTVIČKA

Neznám autora následujícího textu. Ale text je to natolik důležitý, že ho zařadím k mým blogům. Kdybych se byl býval lépe učil, mohl jsem ho napsat sám.

[ad#textova1] 

“Za Rakouska byli Češi synonymem „tvrdých selských palic“, co nedovedou pochopit velikost Habsburského domu. Sudetští Němci chtěli dláždit náměstí českými hlavami, které nechtěly pochopit velikost vůdce. V padesátých letech se vedl boj proti intelektuálským a buržoazním nacionalistům, kteří nedovedli pochopit velikost sovětského rovnostářského myšlení. Za normalizace zas dobrodiní našeho druhého osvobození od všelijakých revizionistů. Po vzniku „blbé nálady“ do nynějška zas „zaprdění a xenofóbní Čecháčci nedovedou pochopit normalitu úchylů, etické výšiny elit Západu, výhody multikulti a dovoz islámských komunit. Tato „zaostalost“ se projevila jak ve volbách parlamentních, tak prezidentských. Navzdory nevídané mediální masáži nebyli ve svobodných a tajných volbách zvoleni ani „světoví“ demokrati TOP, STAN nebo KDU, ani vybraný „velký vědec“ na prezidenta.

Podstata jevu je v tom, že po staletích mentálního útlaku (od husitství) se v národě vytvořilo zevně neviditelné „tvrdé jádro“ samostatně myslících lidí, řídících se intuicí. Tito Češi přišli na to, že zevní evropský svět je řízen silou a balamucením davu skrze polopravdy o podstatě a fungování světa. Svět je řízen tak, aby to vyhovovalo uzoučké vrstvě „nadlidí“, kteří kvůli své neviditelnosti si platí vrstvu dobře žijících politiků, úředníků a „umělců“ bavičů. Ti žijí dobře, dokud onu vládnoucí vrstvu chválí. A dostávají honosné tituly z oblasti vědy, sportu, umění, náboženství.

Toto tvrdé jádro je u Čechů mimořádně silné a činí 10% populace (v okolních státech okolo 3%). Ovlivňuje dalších 30% příbuzných a známých. Ze zbytku je deset procent slabomyslných (ve všech národech), deset procent nic netvořících parazitů a ostatní duchaprázdní konzumenti. O toto tvrdé jádro národa vždy jde. Věděl o něm geniální zločinec Hitler, když řekl: „Poláka a Srba zlomit silou! Čecha nezlomíš, znám je z Vídně. Když je tlak, ohne se, ale když tlak povolí, švihne zpět!“ Proto poslal jako protektora vychytralého Heydricha, a neudělal protektorem primitivního K. H. Franka. A po smrti Heydricha chtěl Hitler ze msty vyvraždit vybranou desetinu Čechů. K jeho „uklidnění“ mu museli „kolaboranti“ uspořádat ony manifestační přísahy věrnosti na Václavské náměstí a pod.

Jak jsou charakterizovány osoby tohoto národního duchovního jádra? Jednoznačně charakterem. Bez ohledu na velikost vzdělání, často spíše středního. Zato s přirozenou, od přírody „navibrovanou“ selskou inteligencí. Tito lidé se vzájemně rychle poznají a komunikují většinou beze slov nebo zevně neutrálně. Nedají na gesta, padnoucí šaty a kravaty, světoběžné vystupování, snahu být „in“! Můj otec jako znalec lidí mi říkal: „Ty mě nebudeš učit znát lidi, ty jsi neprožil Protektorát! Tam poznat člověka, zejména provokatéra a kolaboranta, rozhodovalo o životě a smrti.“ A později se vždy ukázalo, že měl pravdu. A tito si v Protektorátu, padesátých letech i nyní pomáhají beze slov. Mladí adepti na duchovní osobnosti se vždy musí učit z průběhu životních a politických procesů, moudrost potřebuje čas. Proto je nyní v médiích tolik štvaní na voliče „penzisty“ a staré obecně! Prý jsou to nic „o světě“ vědoucí lidi! Za vzor „nového evropského myšlení“ dávají média 21leté „poslance“ TOP a Pirátů! Nové myšlení už jsme tu ovšem měli několikrát. Mládež Kuratoria, nová Gottwaldova, Husákova. A kam to dovedly se zlepšováním společenského pořádku?

A ta hrůza těch „plačkářů“ volících Drahoše, po jeho prohře. Už se oklepali a chystají nové útoky. Mají neomezený dostatek zdrojů, časových i finančních. Boj s nimi nebude jednoduchý, žádné naše vítězství nebude konečné, protože boj s hloupostí je nekonečný. Ale bojovat se musí. Věřím, že jako národ obstojíme i ve složitých událostech nastávající evropské a světové krize.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Ladislav Větvička

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (59 votes, average: 4,80 out of 5)
Loading...