10.3.2018
Kategorie: Historie

Dětský hřbitov

Sdílejte článek:

VLADISLAV SVOBODA

Jsem přesvědčen, že málokdo ví o existenci dětského hřbitova; obětí komunistické zvůle, který se nachází na Ďáblickém hřbitově v oddělení obětí komunistického teroru, poblíž fiktivního hrobu československých parašutistů.

[ad#textova1] 

Děti, které zde leží, se narodily v padesátých letech ženám vězněných ve věznici na Pankráci. Na hřbitově se nachází 41 náhrobků s 43 jmény. Jsou mezi nim dvoje dvojčata. Ale v hromadném hrobě, kde je pohřbena i Zdena Mašínová, manželka a matka odpůrců nacismu a komunismu, která zemřela v roce 1956 v Pankrácké věznici, leží další velké množství dětí, které nebyly doposud identifikovány.

Děti především umíraly pro neposkytnutí základní lékařské pomoci. Za tento barbarský zločin nikdo nenesl důsledky.

Také mi není známo, že by některý z našich prezidentů se přišel poklonit dětským obětím této komunistické zvůle. I když na tento zločin možná chce upozornit prezident Miloš Zeman a proto se jako první polistopadový prezident rozhodl navštívit sjezd KSČM. Už předem se těším na tvrdé odsouzení komunistů za tento zločin, ale i jiné zločiny.

Ironií doby je, že skoro třicet let po pádu komunismu, a po nejhorším historickém volebním výsledku, mají komunisté tak velkou moc, že rozhodují o tom jaká vláda bude u nás vládnout..

[ad#pp-clanek-ctverec]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 4,56 out of 5)
Loading...