9.1.2018
Kategorie: Kultura a tipy

Další rasistický skandál – tentokrát Disney

Sdílejte článek:

MILAN RADEK

Média pouští palbu na nový film o Aladdinovi. Provinili se tím že když to točili v Anglii, tak kompars byl více bílý než arabský, hlavně tanečníci a kaskadéři, museli jim dát tmavší makeup, přestože v Anglii je k mání hodně Pakistánců. Není prý správné, bouří se anglický tisk, že když se jedná o takovou pohádku, tam nechat hrát vůbec bělochy kteří do děje nezapadají, sice džína bude hrát Will Smith, ten moc arabsky nevypadá, Naomi Scott bude Jasmine, taktéž ne Arabka ale poloviční Indka, ale to nevadí. Jen ne bělochy.

[ad#clanek-respo]

A já se ptám, když chtějí aby se filmovalo podle toho o čem a odkud ten děj je, jak je možné že v Británii bude řeckého Achilla hrát černoch, když on byl běloch a blond, francouzkou královnu může hrát černoška, řečtí bohové v programu na BBC budou také černoši, na Bonda byl navržen černoch, atd, to je správné, ale za ty bělochy už se Disney omlouvá. Inu, BBC byla vždy háklivá na historickou přesnost. BYLA, podotýkám.

V Británii prý se to prý bouří, nevěřím moc tomu, ale v médiích mají žně, rasismus, rasismus, rasismus. Když pohádka z Arábie, tak jedině Pakistánci nebo černoši, sice moc to smysl nedává, teda smysl historický, ale politicky korektní ano. Britský režisér Guy Ritchie má teda průser, přesto že se brání že film je nejvíce etnicky vyvážený, a uvidíme jak se z toho vyvlékne.

Další na řadě je Ridley Scott, Christian Bale hraje Mojžíše, a Joel Edgerton je Ramses. Dobře, měl tam dát třeba Řeky, protože tou dobou byli Egypťané bílí, ale běloši vadí. Měli to prý hrát Egypťané. Matně pamatuji jak Egypťan Omar Sharif hrál korunního prince Rudolfa ve filmu Mayerling, i když Rudolf byl vycmrndlej běloch, a nikdo se nepodělal. Dnes je z toho skandál, a kariéry jdou do kopru.

[ad#pp-clanek-ctverec]

milan-radek

 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 4,89 out of 5)
Loading...