18.11.2017
Kategorie: Kultura a tipy

Jaký zvolit botník do předsíně?

Sdílejte článek:

Vstupní hala, předsíň či šatna jsou prvními místnostmi, které vypovídají o celé domácnosti. Pokud působí neuspořádaně a jsou zavaleny množstvím bot, tak to na příchozí rozhodně dobrým dojmem nepůsobí.

Botník vám pomůže udržet pořádek

Botník nejen přispívá k udržení pořádku ve vstupní místnosti, ale slouží také k přehlednému uspořádání bot. Boty by se ovšem v botníku neměly mačkat, každý pár má mít v botníku své místo. Důležité je dobré odvětrávání, neboť uzavřený prostor botám neprospívá. Do botníku rovněž nedáváme boty zablácené nebo promočené.

Druhy botníků

Kromě klasických skříňkových botníků můžete boty uložit do botníků výklopných. Ty kromě své praktické funkce výrazně šetří místo v předsíni. Proto jsou ideálním řešením zejména do bytů v panelovém domě. Je třeba si ale uvědomit, že do tohoto druhu botníku uskladníte pouze nízké boty, neboť ty vysoké se do nich nevejdou. Zvláštní kategorií jsou botníky nazouvací. Jejich konstrukci tvoří stojan s otočnými patry a háčky, na které se boty navlékají. K dostání jsou též nábytkové předsíňové sestavy složené ze zrcadla, věšáku a botníku. Výhodou tohoto botníku je možnost si při navlékání bot sednout.

Jaký materiál se nejčastěji používá k výrobě botníků?

Levné botníky jsou vyrobeny z plastu, dražší z lamina či masivu. Oblíbeným dekorem je botník bílý, černý, s imitací olše, buku a dubu sonoma. Při nákupu botníku z lamina věnujte pozornost tloušťce, která by měla být minimálně 18 mm. Dlouhou životnost zaručí kvalitní ošetření hran. Dejte přednost ABS hranám, jež jsou polepeny plastovou páskou. Ty zvyšují odolnost botníku vůči poškrábání a oděrkám. Hrany opatřené páskou papírovou nejsou vhodné na frekventovaná místa, jakými jsou šatny, protože se brzo opotřebují. Též není dobré umísťovat je do místnosti s větší koncentrací vlhka.

(PR)

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...