22.10.2017
Kategorie: Politika, Volby 2017

Burešova republika

Sdílejte článek:

KAREL KŘÍŽ

“Tak jsem si vás kúpil všecky,” může si dnes říci Andrej Babiš, kterému svědci koblihovi nadělili takové množství volebních hlasů, že si v podstatě může dělat s politickou scénou i společností téměř co chce. Pro mne je prostě neuvěřitelné, že třetina národa si zvolí do svého čela komouše, estébáka a navíc policejně stíhaného dotačního podvodníka. Jenže … voliče nevyměníš a je to o tom, co tady dlouho píšu. ČR je prostě většinově země mentálních komunistů,  kterým ten rudý mor absolutně nevadí a nostalgicky vzpomínají. ČR je prostě Burešova republika.

[ad#clanek-respo]

Jaký vývoj tedy může po právě proběhnuvších volbách očekávat? Zcela zřetelně se rýsují dvě možné varianty. První je, že Bureš bude premiérem a jako stafáž si k sobě vezme do vlády nějaký slabší, kolaborující kus, který mu bude vděčný a bude skákat jak on bude pískat. Byť ještě ve čtvrtek téměř všichni jeho političtí konkurenti tvrdili, že nikdy … však to známe. Jako první mne napadají vlastní zánik v přímém přenosu sledující socani, kteří si jistě teplá koryta alespoň na pár dalších měsíců nenechají ujít, protože dál už asi nic moc nebude, popřípadě lidovci, vždy přizpůsobiví.

Druhou variantou je pak široká koalice proti Babišovi. Myslím si však, že při současné konstelaci politických sil by byla jednak neuvěřitelně těžká domluva a i kdyby k ní došlo, přišel by brzký rozpad a předčasné volby. Považuji tuto variantu vývoje za méně pravděpodobnou.

A to i z toho důvodu, že báťuška Zeman prohlásil, že vítěze voleb Babiše pověří jako prvního sestavením vlády i kdyby seděl v kriminále. Andrej pak nasadí všechny páky, aby úkol splnil. Ať již bude vládnout s kýmkoliv, čeká nás vůdcovská “demokracie” á la Bureš. Tedy brutální posílení fašisticko-korporátního systému řízení společnosti, brutální posílení šikany samostatně pracujících a uvažujících lidí, brutální posílení drábovské role státu, okrádání daňových poplatníků a přerozdělování daňového výpalného.

Je tedy odvoleno. Lze vůbec ve volebních výsledcích najít alespoň něco pozitivního? Snad jen to, že vymírají stalinističtí bolševici z KSČM a skomírá jejich oranžová softodnož ČSSD. Jejich propad je tak hluboký, že mne to až samotného překvapilo a je dobře, že konečně nastoupili cestu tam kam patří, tedy do prdele.  Sám jsem zvědavý jakou práci předvedou v PS Piráti a Okamurova parta. Uhnou, neuhnou? Nejvíce mne mrzí, že tam nevidím reálnou pravicovou sílu. ODS sice výsledek dobrý, ale k prosazení čehokoliv nula nic, navíc stále je spíše beru jako stranu středovou. Tedy nám, lidem se srdcem a myšlením pro pravicové principy, nadělily tyto volby jen totální porážku a velmi temný výhled do budoucnosti.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (41 votes, average: 4,78 out of 5)
Loading...