5.10.2017
Kategorie: Ekonomika

Velký bratr se nezastaví

Sdílejte článek:

ZBYNĚK PASSER

Neomarxistický velký bratr se jen tak nezastaví. Ti z vás, co se potili blahem a nadšeně hýkali v rytmu zákazu kouření, jste byli mnoha z nás varováni, že hydra socialismu a totální kontroly nad vaším životem nikdy nebude sytá.

[ad#clanek-respo]

Cit.: Údaje Státního zdravotního ústavu vyhodnotily loni pití za rizikové u dvou třetin Čechů. Národní protidrogový koordinátor zase upozorňuje, že stát vynaloží víc peněz za řešení dopadů pití alkoholu, než kolik vybere na spotřební dani. 

Dopady nadměrného pití alkoholu jsou široké – zdraví, závislost, úrazy, nehody i sebevraždy. „V oblasti sociální je důsledkem užívání alkoholu ztráta sociálních rolí a funkcí uživatele,“ vysvětluje Viktor Moravčík z Národního monitorovacího střediska pro drogy a závislosti. 

Proti alkoholu a návykovým látkám obecně je potřeba uvažovat o celé škále opatření. Pokud jde o dostupnost, ukazuje se, že jak v oblasti tabáku, tak alkoholu, je omezení dostupnosti pro konečného spotřebitele jedním z nejúčinnějších. „Významným faktorem, který spotřebu reguluje, je také cena,“ dodává. 

Že po zákazu kouření přijde restrikce na alkohol a spolu s ním na cukry a sladká jídla obecně.

Po nich dojde na tučná jídla a zbraně. Po nich na zákaz držet, přijímat a platit hotovostí.

Pak dojde na nože, šroubováky, pepřové spreje i velké nůžky.

Všechno to bude pro vás a pro vaše dobro, podpořené srdceryvnými příběhy babičky,, co jí trčí že zad vražedné nůžky na papír. Příběhy, které jako vždy většina idiotské populace sežere i s navijákem. Protesty? Žádné.

Tím směrem pochodujeme jako ovce, kterým ke spokojenosti stačí další díl Ulice, emoce si vybijeme na fotbale a při libovolné debilní TV show.

Až se ohradník zúží a zvýší, před sebou uvidíte řezníka a na vás se zezadu budou tlačit další ovce, které to “přece ještě nemohly tušit, vidět a předpokládat”, bude pozdě.

Nechte si sebrat svobody, holoto. Hezky postupně, salámovou metodou.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Zbyněk Passer

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (32 votes, average: 4,88 out of 5)
Loading...