19.7.2017
Kategorie: Humor

Bajka o prasátku

Sdílejte článek:

ZBYNĚK PASSER

Divoká prasata jsou v Čechách již delší dobu přemnožená a jejich přirozené prostředí nespostačuje k jejich obživě. Čeští myslivci a zemědělci navrhují jejich regulaci odstřelem a stát je v tom hodlá podporovat.

[ad#clanek-respo]

Je to ale humánní? Jsou brána v potaz prasečí práva na lepší život a štěstí? Neziskové organizace, evropské instituce a západní státy jsou přesvědčeny, že český přístup k divočákům je xenofobní.

Evropský komisař pro migraci mladých kanců tvrdě zkritizoval Čechy: “Žrát vepřové, to jo. Grilovat kotletky, cpát si pupky prejtem, to by ta xenofobní východní svoloč brala. Ale když je třeba ukázat solidaritu, byli by čecháčci schopní snad i střílet! Je to ohavné a neprasohumánní!”

George Soros se v exkluzivním rozhovoru pro Těžkou Telekinezi vyjádřil, že východní Evropa nemůže chtít patřit na Západ, pokud krom přijímání dotací nebude solidární s těžkou vepřohumanitární situací prasat, migrujících že zcela vyžraných oblastí do širých lánů.

Šimon Pánek pro Respekt sdělil, že Čuník v tísni při Těžké telekinezi vyhlásil celonárodní sbírku na pomoc čunislavům a prasomilám, kteří se s malými selátky snaží absolvovat vysilující cestu z rozbahněných lesních pasek do plných sýpek přežraných českých xenofobů.

Přední český vepřohumanista, vysokoškolský profesor Kohout se v pauze mezi ejakulacemi do svěcené vody v kostelích apeloval na svědomí Čechů s tím, že kdo nepřijme do rodiny alespoň jednu březí bachyni, je prostě prase.

Prasedentská kandidátka s TOP0,9 a věhlasná česká režisérka Olga Sommerová odtušila, že většina panelových bytů stejně spíše připomíná prasečí chlívky, včetně povahy jejich obyvatel a tak pár dalších prasátek na tom nic nezmění.

Vynikající český teolog, filosof, esejista, myslitel, sociolog a nositel Sekyrovy oxfordské ceny páter Templetonlík se v hospodě u Salvátora zamyslel nad nutností prokázat lásku přijetím vepříka ke stolu i loži, což dle jeho nadřízeného, Ference Jezuitského je v podstatě povinností každého věřícího z církve Tří prasátek.

Evropská komise se usnesla, že každá česká rodina přijme kvótu dvou vepříků, jinak Vepřovská unie utáhne kohoutek dotací a Češi se tak nedočkají dalších rozhleden v údolích a cyklostezek, jejichž 1 km nestojí víc, než srovnatelný úsek alpské šestiproudé dálnice.

Studie švédských vědců prokázala, že pokud xenofobní Češi nebudou mít děti, začnou místo metanu prdět čistý kyslík a budou moci přijmout ještě o dvě prasátka víc do původně zamýšleného dětského pokojíku, který odteď musí být nazýván pouze selecím chlívkem.

Západní tiskové agentury zakázaly svým reportérům používat slova a slovní spojení “prase, hnůj, kejda, pomyje, zničená úroda, africký mor prasat, přemnožení prasat, smrdíš, jako prase, vepřo-knedlo-zelo” a namísto toho napříště referovat o čtyřnohých uprchlících před válkou s myslivci a o genocidě bezbranných čunislavů nadřazenými bílými heterosexuálními pracujícími myslivci.

Západoevropské humanitární organizace poskytly desítky kamiónů na záchranu čunislavů od hranic lesů do center českých měst, na což načerpaly dotace, jako prase.

Hlubomír Zaanálek deklaroval, že Těžká strana asociálně demagogická dá všem prasatům čtyřicet tisíc měsíčně, šest týdnů dovolené, dvě stě dnů nemocenské ročně a možná i pár čerstvých bukvic, což nadšeně podpořila i česká LGBT scéna.

Andy Buresh nabídl prasečím uprchlíkům zdarma azyl v Kosteleckých uzeninách a Vodňanském praseti. Státní hmotné rezervy krátce po tom oznámily, že Bureshovy masokombináty vyhrály tendr na obnovu zásob vepřových konzerv pro případ krize.

Matěj Strop Nicky vyjádřil politování nad skutečností, že některá prasata musejí rýt rypákem v zemi, aby se mohla dosyta nažrat a obvinil z toho kapitalismus volné soutěže.

….

Vše dobré dopadlo. V roce 2028 zdárně se množící prasátka zvolila v přímé volbě prasedentem Těžké prasobliky pěknou svini. Nesežraní zbylí Češi vaří brambory se šrotem a vládne plná zaměstnanost. Ekonomika jen kvete. Máme HDP jako prase.

[ad#pp-clanek-ctverec]

(Čuníci a události níže zmíněné zaručeně nemají žádnou souvislost s aktuálním děním a jsou smyšlené. Dialogy a stanoviska v bajce nutně nevyjadřují názor autora bajky.)

Autor: Zbyněk Passer

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (28 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...