19.7.2017
Kategorie: Společnost

Zakažte festivaly, fotbal a pak i soudy!

Sdílejte článek:

VÍTĚZSLAV DOBEŠ

Nejvyšší správní soud si toho dovolil dost: v České oligarchicko-socialistické republice dal za pravdu fotbalistovi Davidu Lafatovi, který se přel s finančním úřadem ohledně svých daní. Lafata tvrdil, že daní správně jako živnostník, finančák oponoval, že musí danit jako vykonavatel nezávislého povolání, což by pro Lafatu znamenalo mnohem větší odvody do společné pokladničky (abychom měli na ty školky, domovy důchodců a Čapí hnízda).

[ad#clanek-respo]

Srdce nejednoho tuzemského nevolníka při čtení této zprávy zaplesalo – tak vida, soudy mají ještě stále větší slovo než berňák! Jeden by si přitom myslel, že finanční správa již neomylně ční nad vším upachtěným životem v této zafrustrátované zemi.

K drzým pochybnostem o správnosti směřování Česka k lepším – nekorupčním, nezlodějským – zítřkům pak také svou troškou přispěla Česká televize, která odvysílala reportáž, kde byl vylíčen chod typického hudebního festivalu po přijetí všech nových, tolik moudrých zákonů. A co jsme viděli? Samozřejmě, půlka věcí nejde dělat exaktně podle zákona, poněvadž život je prostě už takový: když se na jednom místě sejde příliš buzeračních opatření a současně příliš lidí, dochází logicky ke kolizím.

Nicméně nezoufejte vy všichni, kteří tak nadšeně velebíte smršť regulací, příkazů, zákazů a pokut, jimiž ověsila naše životy tato úžasná koaliční vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Není všem dnům konec. I se zmíněnou anarchií zatočíme!

Prostě by to chtělo – až se letos na podzim naplní volební prognózy – zakázat nejen festivaly, ale i profesionální fotbal a soudy. K čemu taková semeniště nepořádku a volnomyšlenkářství?

A Lafatu pro výstrahu věnujte do KLDR jako kustoda pro některý z tamních skvělých mládežnických týmů!

[ad#pp-clanek-ctverec]

Autor: Vítězslav Dobeš

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 4,13 out of 5)
Loading...