11.7.2017
Kategorie: Společnost

Kvestie k Pravému prostoru

Sdílejte článek:

KAREL KŘÍŽ

Vážený čtenáři, dovol mi prosím krátký osobní článek, už je toho opravdu moc. Poslední dobou se velice zabývám otázkou zdali má cenu v projektu Pravý prostor dále pokračovat. Schytávám to ze všech stran.

[ad#clanek-respo]

 

Menšiny a sluníčkáři tvrdí, že jsme web rasistický, xenofobní a fašistický, podávají na nás trestní oznámení a žaloby o statisícové částky. Levičáci na nás nenávistně plivou, rozesírají diskuse nesmyslnými příspěvky, vyhrožují fyzickou likvidací. A pravičáci? Už dokonce i ti nám nadávají. Prý to nezvládáme, z PP se stala žumpa, ideologicky uhýbáme, nedá se to číst, samozřejmě zase hlavně diskuse.

Co s tím? Není samozřejmě na světě člověk ten, který by se zalíbil lidem všem, ale toto? Abychom byli za svou práci napadáni odevšad a ani slovo nějaké podpory, či alespoň vyjádření pochopení? 

Když jsem před pěti lety PP zakládal, měl jsem sen o pravicovém deníku, který podpoří ve společnosti myšlenky malého státu, volného trhu a svobody jednotlivce, neboť v této mentálně komunistické zemi je to potřeba jako sůl. Celkem se to povedlo, některé naše články mají čtenost ve statisících, mnoho jich koluje po internetu, návštěvnost stále roste.

S touto myšlenkou byla spojena i potřeba absolutně svobodné diskuse, kteroužto možnost na českém mediálním prostoru už neposkytuje téměř nikdo. Co z ní vzešlo? Ano, není to někdy pod články na PP pěkné počtení. Dvě znepřátelené skupiny do sebe dnes a denně šijí nejtěžšími kalibry a urážkami. Co s nimi? Když budeme mazat, jsme za cenzory, když nemažeme, jsme za nezvládající neschopy. A představitelé obou skupin nám navíc pak píší na redakční mail a chtějí to (druhé) zablokovat, smazat či nám vyhrožují vším možným.

Ano, svoboda není jednoduchá. Ani v diskusi na PP, kde ji preferujeme. Svoboda je především o zodpovědnosti. Prosím uvědomme si to. My diskuse netvoříme, ani je násilně nemoderujeme jako jinde. Chceme, aby si to každý přebral sám za sebe. To je svoboda slova, kterou ctíme absolutně.

Nicméně, pokud si, vážený čtenáři, taky myslíš, že bychom se na to měli raději už vykašlat a nechat Pravý prostor pomalu vyhasnout, aby “nekazil jako stoka fekálií (z mailu)” mediální prostor, napiš mi to zde do ´diskuse. Děkuji.

[ad#pp-clanek-ctverec]

kriz

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (53 votes, average: 4,77 out of 5)
Loading...