22.6.2017
Kategorie: Společnost

Cenzura radyjova a neschvalene texty

Sdílejte článek:

LADISLAV VĚTVIČKA

Celu tu dobu po 17. listopadu sem trpěl. Z radyjovych stanic zmizely Kroky, Horňak, Prochazka, Muchova, Melen a dalši kulturni skvosty. Vznikly nove radyja. Ale misto aby hraly prověřene pop songy, pustily se do jakehosik rocku.

[ad#clanek-respo]

Trpěl sem, když sem musel posluchat ty neškolene hlasy moderatoru, keři předčitali nikym neschvalene texty. Hraly se odporne skladby kapel, kere par roku předtym odhalil Kojzar ve slavnem textu Nova vlna se starym obsahem.

Už enem ty odporne texty a nazvy kapel jako Žabi hlen, Jasna paka, Žluty pes. Hnus. Zodpovědnost tych, keři před tym kontrolovali kulturu, byla fuč.

Dvacet roku to trvalo, co sem musel posluchat ten kulturni brak.

Až fčil začinam mět pocit, že se všecko zase bliži k normalnimu stavu. Cenzura v radyjach je zase tam, kaj byla. Dneska v podobě plejlistu, kere zaručuju, že nikdo nebude hrat neschvalene songy. Sice to vypada divně, když všeci hraju ty same sračky, ale pokud neposluchate zahranični rozhlas, tak si teho ani nevšimnete.

Rozdil při posluchani polskych nebo rakuskych radyji je sice markantni, ale obyčejny člověk polske ani rakuske štvave stanice neposlucha.

Eště zbyvaju někteři neposlušni, keři si pišu, co chtěju, třeba ČTK. Minule napsali text, jehož jadrem byla neschvalena muzyka nechvalně zname skupiny Ticha dohoda. Ale s takyma si už dovedeme poradit. Porovnejte puvodni text ČTK s textem, kere převzaly prověřene multykulturni kanaly, třeba Tyden. Neschvaleny klip Tiche dohody byl nahraženy neškodnou Ewou Fajnou a veškere linky směřujici k neschvalene muzyce byly vymazane.

A tak je to spravne, sudruzi. V radyjach cosik takeho nechcu slyšet!

Ladislav Kojzička, hlasatel Mlade Fronty Fčil

PS: Už se podařilo z linku na ČTK zrušit i nahled na neschvaleny klip Planeta opic. Tuž tady možete ten hnus fialovy vidět sami.

[ad#pp-clanek-ctverec]

VETVICKA

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...