5.6.2017
Kategorie: Společnost

Zákaz kouření je zločin proti nekuřákům

Sdílejte článek:

VÁCLAV HUSÁK

Za blbost by se mělo platit. Výjimku by neměli mít ani zákonodárci a za své „blbé“ rozhodnutí, které zásadním způsobem dlouhodobě negativně ovlivní život mnoha občanů této země, by měli nést plnou odpovědnost. Zejména, když jeho důsledkem je skutečnost uvedená v titulku.

[ad#clanek-respo]

Samozřejmě, že píši o zákazu kouření v restauracích, který přivede desetitisíce našich spo­luobčanů do stavu naprostého zoufalství. Ne přímo, ale svými vedlejšími účinky.

Téměř všechny dříve plně kuřácké hospody a restaurace umístěné ve vícepodlažních budo­vách měly uvnitř digestoř odvádějící cigaretový kouř až na střechu, kde se větrem rozptýlil. Po­kud by těmto podnikům měli alespoň nějací návštěvníci zůstat, budou donuceni chodit si zakou­řit před dům a svým kouřem tak zamoří široké, dosud přiměřeně čisté okolí.

Lidé žijící v okolí s okny v blízkosti restaurace si už prakticky nebudou moci vyvětrat. V případě, že by tak učinili, budou oni i jejich děti vystaveni následkům pasivního kouření, proti kterému se naši „uvědomělí zákonodárci“ rovněž rozhodli tvrdě bojovat.

Pokud k tomu přidáme i očekávané pravidelné rušení nočního klidu hlasitě diskutujícími ku­řáckými návštěvníky restaurace a svinčík před domem, je naprosto zřejmé, že přijatý zákon nejenže situaci s kouřením nezlepší, ale desetitisícům dříve spokojeným nekuřákům kvalitu ži­vota výrazně zhorší. Za prohlasování takovéhoto doslova „zločinného“ zákona by poslanci měli nést odpovědnost, případně od nekuřáků alespoň dostat přes hubu.

[ad#pp-clanek-ctverec]

vaclav-husak53659552_0

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...