12.5.2017
Kategorie: Politika

Vládní krize? Koryta na prvním místě

Sdílejte článek:

ADAM MIKULÁŠEK

Celou tu uměle vyvolanou vládní krizi pokládám za něco, co neslouží občanům, místo důstojných platů těm, kteří pečují o nemohoucí, se ti jistí trumfují, kdo je větší lump. Jako volič už toho mám dost!

[ad#clanek-respo]

Takže vám, vašnostové napříč politickým spektrem vzkazuji: pokud vám jde tolik o čestnost, poctivost a demokracii, tak než budete křičet, jak krade vaše konkurence, vymeťte kmotry a mafiány „ve vlastním domě“, jinak jen děláte z lidí šašky, ale nejvíc je děláte sami ze sebe!

Opravdu si nejsem jistý, co je horší, zda nezdaněné dluhopisy, škrtání na těch nejslabších, podrazáctví a nedodržování dohod v různých stranách až tak, že lídr kandidátky musí odstoupit, aby si zachránil čest…, elektronická evidence tržeb nebo ožebračování důchodců…, a tak bych mohl jmenovat dál a dál. A také je dobré se zamyslet, když už se tak mluví o různých těch konfliktech zájmů, co udělat z různými těmi šíbry v pozadí, kteří sice přímo a „na férovku“ do politiky nejdou, ale mají v politice „ty správné kamarády“…, přičemž dotčení kamarádi ani omylem nejsou ochotni podávat komukoli vysvětlení.

Působíte na mě jako malé děti, které na sebe piští, že Pepík už čmajznul třetí kyblíček a Honzík si zase nabral deset lopatiček „z veřejného“ na svůj vlastní píseček. A kdo tím nejvíc utrpí? Dříve se tomu říkalo „politická kultura“, jenže teď se obávám, že něco takového již přestalo existovat. Takže teď je na řadě respekt k demokratickému zřízení, k ústavě, k dodržování zákonů a pravidel obecně…, a nakonec obyčejná lidská slušnost.

Jak má fungovat společnost, jejichž političtí představitelé už zapomněli na základní pravidla slušnosti a férové soutěžení, ale čím dál bezohledněji po sobě házejí špínu, vypouštějí se kompromitující materiály tempem jako nikdy dřív, ruší se, co se před pár dny slíbí, z občanů se dělají blázni, o nichž se předpokládá, že to budou politikům baštit a věřit, že všechny ty vagony hnoje se vylévají „v zájmu ochrany ústavy a demokracie“, i když hlavním zájmem jsou spíš vlastní kapsičky a korýtka těch či oněch, případně té či oné mocenské kliky v rámci téže strany.

Už vkládám naději jen ve zdravý rozum většiny voličů, kteří si dobře zapamatují, kdo se řídí skutečně jejich zájmy, kdo jim naslouchá, a kdo naopak naslouchá jen volebnímu štábu, marketingovým poradcům a svému hladu po ještě větším bohatství a moci, přičemž občané jsou pro ně jen užitečnými idioty, kteří jim za nějaké to slíbené cukrátko hodí ten správný lístek do urny.

A řeknu ještě jedno: tím, co tady veřejnosti předvádíte za odporné a nechutné divadlo, poskytujete lidem ten nejlepší důkaz toho, že jediným řešením je posílení přímé demokracie, tj. přímého rozhodování občanů, ať už formou referenda, daňových asignací či participativních rozpočtů, protože jako naši zvolení zástupci jste zradili, zklamali a selhali na celé čáře a naší zemi děláte jen ostudu!

[ad#pp-clanek-ctverec]
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 4,64 out of 5)
Loading...