3.4.2017
Kategorie: Společnost

Teroristický útok v Petrohradě. Na místě nejméně 10 mrtvých (aktualizováno)

Sdílejte článek:

COM

V Petrohradském metru došlo dnes ke dvěma výbuchům. Exploze si vyžádaly podle prvních informací nejméně deset obětí. Další dvě desítky lidí byly zraněny. Příčinou byly dle agenturních informací nastražené bomby. Vše nasvědčuje teroristickému útoku.

[ad#clanek-respo]

Výbuchy podle ruských médií otřásly stanicemi Technologický institut a Sennaja plošaď. Ruská média zveřejnila snímky, na nichž jsou dveře vagonu silně prohnuté ven a na nástupišti leží zakrvácení lidé. Agentura Ria Novosti informovala, že výbuch na zastávce Sennaja plošaď si vyžádal nejméně deset zraněných včetně dětí.

C8fH3sZXYAElimA C8fH3ZeXYAEL1f6 C8fH4QVWAAUsKXB

O explozích už byl informován prezident Putin, který se v pondělí v Petrohradě účastnil mediální konference. Výbuchy se podle serveru newsru.com ozvaly asi 15 minut před koncem jeho projevu. Úřady uzavřely sedm stanic metra.

Probíhá evakuace cestujících z podzemní dráhy ve stanicích Sennaje ploščaď a Technologičeskij institut.

Úřady uzavřely všechny stanice metra, policie prohledává cestující. Mimořádná bezpečnostní opatření přijalo i petrohradské letiště Pulkovo a dopravní úřad v hlavním městě. Doprava v centru města je kvůli uzavřenému metru ochromená, veškerá nadzemní doprava bude v pondělí vozit cestující zdarma.

Ruské tiskové agentury s odvoláním na nejmenované zdroje uvedly, že výbuch způsobila podomácku vyrobená nálož naplněná kovovými úlomky. Hlavní ruský prokurátor označil výbuch v petrohradském metru za teroristický útok. 

Ruské ministerstvo zdravotnictví aktualizovalo počet mrtvých a zraněných při teroristickém útoku. Lékaři podle posledních informací ošetřili nebo převezli do nemocnice 47 lidí. Zemřelo celkem 10 lidí.

Server Ren.tv zveřejnil údajnou fotografii z bezpečnostních kamer, na které má být strůjce pondělního útoku:

C8ft0jVXoAE0Lyg

 [ad#pp-clanek-ctverec]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 4,64 out of 5)
Loading...