22.3.2017
Kategorie: Společnost

Teroristický útok u britského parlamentu

Sdílejte článek:

REC

Před budovou britského parlamentu v Londýně nedaleko Westminsterského mostu se střílelo. Podle britských médií je zraněno několik osob.

[ad#clanek-respo]

Policie parlament, situovaný v centru britské metropole, a jeho okolí uzavřela. Údajného útočníka policisté postřelili. Zaměstnanci britského parlamentu dostali příkaz, aby nevycházeli ze svých kanceláří. Provozovatel londýnské veřejné dopravy uvedl, že na žádost policie uzavřel stanici metra Westminster. Informaci o střelbě nedaleko parlamentu zveřejnili na Twitteru politici a novináři, uvedla BBC.

Na nedalekém mostě pak kdosi autem srazil několik lidí a havaroval. Video těsně po události na mostě. Zatím neznámý muž byl zastřelen poté, co poblíž britského parlamentu najel autem do lidí a s nožem v ruce napadl policistů s cílem dostat se do budovy. Podle nejnovějších informací byl zastřelen policií. 

Mezi zraněnými je jeden pobodaný policista. Včetně útočníka jsou na místě zřejmě dva mrtví a 12 zraněných.

Zástupce parlamentu David Lidington potvrdil, že kromě pobodání policisty se odehrály i „další násilné incidenty“ v okolí Westminsterského paláce. Další podrobnosti však neuvedl.

Britská policie před pátou hodinou odpoledne oznámila, že incident vyšetřuje jako teroristický útok, dokud nebude potvrzen jiný motiv.

[ad#pp-clanek-ctverec]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...