7.2.2017
Kategorie: Společnost

Mazánek Bohouš zkouší drsňáka

Sdílejte článek:

JOSEF HAVRÁNEK

Když jsem poprvé zaslechl Sobotkův výrok, že Babiš na daních ojebal stát musel, jsem se tomu pokusu, premiéra přizpůsobit své vyjadřování úspěšnějším politikům, té komické snaze o chlapáctví, ze srdce zasmát…

[ad#clanek-respo]

Když dva dělají totéž, není to totéž. Je jasný, že jde do tuhého. Volby, se zvláště pak pro sociální demokraty, strašlivou rychlostí blíží a šířící se panika nepostrádá racionální jádro.

Nic proti inovacím, ale když politik – dlouhodobě vyvolávající představu filmového šplhouna Mazánka, se najednou transformuje do role nekompromisního drsňáka, nemůže to skončit dobře, bez úšklebků.

Teď už snad jen zbývá, aby si Bohouš na delikátní pleš ještě nasadil divokou paruku ve stylu Feri, či Angela Davis.

Na jedné straně je sice nutno ocenit, co všechno je ochoten takový politik učinit pro volební úspěch, ale existuje rovněž reálná hrozba, že, když se to přepískne, z takového kreativního politika se stane neveselý kašpar.

Co je dovoleno Jovovi, není dovoleno volovi! Nedá se nic dělat – ale zatímco od Babiše zní přisprostlý, či gramaticky pochybný výraz přirozeně, lidově – v případě Bohouše je to pěst na oko, už na první pohled divadýlko.

A co se toho faktu – optimalizace daní týká – ano, podnikatel Babiš, využil Kalouskova přehmatu a na daních skutečně ojebal státní kasu. Není to můj člověk, nechci mu dělat advokáta, ale od podnikatele dost dobře ani nelze nic jiného čekat.

Jak už jsem, pro spravedlnost, zmínil v minulém blogu, Sobotka si ale zase pořídil z poslaneckých náhrad bydlení – také moc pěkně ojebal stát! Nemohu si pomoc, ale v případě čistokrevného politika je to nesrovnatelně větší průser!

A když takový politik s máslem na hlavě ještě navíc ukazuje – žaluje na jiného, podobného vykuka, napadá mi jediný vhodný výraz – zoufalství!

Bohuslav Sobotka ojebal sám sebe!

[ad#clanek-respo]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...