11.10.2013
Kategorie: Politika

Šmejdi (na) 2

Sdílejte článek:

KAREL KŘÍŽ 11|10|2013

Po velkém úspěchu dokumentárního filmu Šmejdi se divácká obec v České republice konečně dočkala volného pokračování. Snímek byl zpracován v rekordně krátké době čtyř měsíců a premiéru bude mít již dne 26. října 2013 za účasti nejvyšších představitelů strany a vlády. Je třeba v této souvislosti i připomenout, že rozpočet tohoto dokumentu dosáhl rekordní výše stovek miliónů a byl částečně placen z “ROP Propaganda” za přispění EU.

 

[ad#hornisiroka]

 

Pokud jste viděli první část dokumentu, kde bezbranní důchodci končí díky nelidskému nátlaku prodejců předražených nesmyslů často psychicky zlomení a zoufalí bez nutných prostředků na obživu, ale s plnou spíží nahromaděných zbytečných krámů, které v životě nepoužijí, ve druhé části budete svědky nelidskosti ještě o několik stupňů horší. Šmejdi na druhou totiž používají ještě sofistikovanějších, propracovanějších a demagogičtějších metod a postupů, které dokáží zmanipulovat nejen seniory, ale i ostatní ovladatelnou část populace.

 

Zatímco prodejci hrnců a dek jsou většinou na první pohled odhalitelní vymývači mozků prošlí náborovým řízením firmy Podvod a oškubání s.r.o. a při troše soudnosti jim samoohřívací vlastnosti pánviček či samoléčení u přikrývek uvěří málokdo, “prodejci pořádku, jistot a budoucí prosperity” z druhého dílu povýšili umění zbožštění vlastní osobnosti a nabízeného produktu do elitní kategorie myšlenkového výplachu, oceněného Goebbelsovou cenou upřímného slova.

 

Stejně jako Šmejdi 1 nabízí dvojky předražený šunt zabalený do lákavého obalu iluzí, iracionálních vizí a všeřešících dogmat. I jejich pseudovýrobky mají prý úžasnou sílu zachránit zbídačený život, zdraví, práci či finanční situaci lákané oběti. Vyšší level Šmejdů na druhou však spočívá v tom, že jedničky nabízejí jen slevu, zatímco dvojky to vše slibují ZADARMO!

 

Zadarmo slibují všechno všem. Ne nějaké kastróly, vysavače či čističe vzduchu, ale rovnou každodenní stravu, zdravotnictví, silnice, zateplování domů, školy, bezpečnost, spokojené stáří. Zadarmo celý život od kolébky do hrobu, život plný pozitiv a sociálních jistot, život bez starostí, plný optimismu a zářných zítřků, život, o který se postará dobře fungující stát vedený, samozřejmě, těmito hlasateli dobra a pokroku.

 

Film Šmejdi (na) 2 však odhaluje pravou podstatu jejich konání. Ukazuje zákulisní praktiky příprav monstrózních představení na lákání kupců Potěmkinovských dárků, kdy se na politickém školení mužstva vymýšlejí ta nejzvrácenější hesla, sliby či úplatky vybraným figurantům. Jsme svědky nekalých praktik okrádání zákazníků, které si dotyční ani neuvědomují, aby jim byla za jejich peníze pak s velkou pompou “darována” laciná cetka v nulové využitelné hodnotě. Ve filmu je jasně ukázáno, kterak si zmanipulovaní a obelhaní lidé musí, pod hrozbou kriminálu, nakupovat produkty veskrze nepotřebné, nekřesťansky předražené, produkty, které jim v konečném důsledku dělají život nesnesitelný, a které je stále více ukotvují v bídě, závislosti a nevědomosti.

 

 

Pokud si Šmejdi s hrnci, okrádající důchodce, vysloužili celospolečenské odsouzení, co se Šmejdy na druhou, kteří okrádají všechny, stvoří si k tomu zákonné prostředí, používají k tomu silové složky státu a navíc jsou jejich produkty ještě životu daleko nebezpečnější?

 

[ad#velkadolni]

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...