30.11.2016
Kategorie: Společnost

Jak “pravdoláska” dojí peníze z pražského magistrátu: Takový malý kšeft „proti nenávisti“

Sdílejte článek:

MARTIN FINGERLAND

Před časem jsem kráčel kolem budovy radnice na Praze 9 a zaujal mě na úřední desce neuvěřitelný plakát „Stop kriminalitě z nenávisti“. Na první pohled bylo patrné, že se za tím bude skrývat nějaká pravdoláskařská lumpárna, nejspíš takový malý kšeftík, jak si přilepšit z veřejných peněz do vlastní kapsy. Proto jsem se podrobněji podíval na stránku sdružení www.imperativ.cz, které bylo na onom plakátu uvedeno.

[ad#clanek-respo]

Podrobnější studium jejich výročních zpráv, ale předčilo i moje nejhorší očekávání. Tento spolek spotřebovává skoro 100 procent přidělených prostředků na mzdové náklady!!!! A nejedná se o malé peníze. Například v roce 2014 (údaje za rok 2015 na jejich webu zatím ještě nejsou, vždyť je teprve konec roku 2016, že..) pořádal tento podivný spolek akci „Imperativ proti nenávisti“. Na tu dostal od pražského magistrátu (primátorka Krnáčová je z Babišova ANO) 654 tisíc korun. Z toho celých 463 tisíc (71 procent) připadlo na osobní náklady (to pravděpodobně znamená honoráře účastníků, což byli často sami organizátoři) a dalších 161 tisíc „vedoucímu projektu“ (tedy 25 procent), 28 tisíc šlo na blíže neurčenou analýzu projektu. Tedy na mzdové náklady šlo celý 95 procent všech prostředků!!!! Projekt se sestával z několika přednášek na školách v Praze a několik rozhovorů s „osobnostmi“ (třeba podporovatelkou adopce dětí homosexuály z ODS Janou Černochovou)…. Jejichž efekt je celkem neznámý. Takže lze soudit, že jediný benefitor akce, byly bankovní účty těchto vykutálených „aktivistů“.

portafin775

Ostatně o jejich cílech se ve výroční zprávě (strana 9) píše přímo toto: „Projekt splnil očekávání, Zajistil zejména finanční prostředky pro pracovního týmu…“. Jak vidno, tihle výlupci již své motivy ani neschovávají za nějaké veřejné „dobro“!

stopkDalším povedeným projektem v roce 2014 byla akce „Extremismus do 21. století nepatří“, což byla série několika přednášek na pražských školách. Přidělená dotace byla 120 tisíc a na personální výdaje šlo neuvěřitelných 116 tisíc, tedy celých 97 procent všech prostředků!!! Když jsem se lidí pracujících ve školství na tuto akci ptal, nikdo o ní neslyšel. Až pomohl syn kamaráda, který chodí na jednu pražskou základní školu a akce se snad přímo zúčastnil a ten to ohodnotil takto „Přišel nějaký poblázněný freekulín a zmateně plácal nesmysly, nikdo mu nevěnoval ani minutu pozornosti….“. Tak tolik asi k efektu celé nákladné propagandistické akce proti „extremismu“….

Kdo za sdružením imperativ stojí? Podle jmén to vypadá na „rodinný business“. D. Lebeda, M. Lebeda, P. Korál. Jména tedy zcela neznámá, byť oni výtečníci si prý sami dělají i grafiku pro své materiály, realizují ony vzdělávací přednáška prostě takový Ferda Mravenec, práce všeho druhu…. atd.. Pro porozumění proto musíme ještě přidat jména „spolupracovníků“ jako například Peter Gabal a dalších protřelých etno/eko neziskovkářů… To nám pomůže pochopit, že to je další článek z oné zlověstné a hanebné pavučiny „neziskovek“, které vysají z veřejných peněz ročně miliardy korun. Ty pak chybí ve školách, nemocnicích atd…..

Jak vidno jedná se o další z mnoha pravdoláskařských lumpáren (nechci použít slovo zlodějin), jak si přisvojit veřejné prostředky a žít na úkor druhých, stejně jako různí „umělci“ apod… Až se Pražáci budete někdy divit, že neteče voda, či máte díry v silnici a nejsou peníze na opravu, tak vězte, že ony peníze jsou, jen je různí vykukové z havlistického establishmentu napojení na ANO, ČSSD, ODS, KDU, Zelené, TOP 09, atd. tímto způsobem de facto „odkloní“….třeba pod rouškou boje „proti nenávisti a extremismu“….

[ad#clanek-respo]

Pro pořádek snad připomeňme známou věc, že u nás žádná kriminalita „z nenávisti neexistuje“. Existuje u nás masivní kriminalita menšin (krytá politiky establishmentu a medii), existuje u nás kriminalita levicových bojůvek jako Antifa (opět krytá havlistickými politiky) … jen ta „nenávist“ u nás není. Ony paragrafy v níže uvedených zákonech slouží primárně k potlačování politické a občanské opozice a bez skrupulí je lze přirovnat k metodám totalitárních režimů. 

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (41 votes, average: 4,90 out of 5)
Loading...