17.11.2016
Kategorie: Společnost

Rozdělená společnost: Ano je, ale hlavně na produktivní plátce a erární příjemce

Sdílejte článek:

JAROMÍR HLUBEK

Logika velí, že demokrat ctí demokracii a v podstatě neexistuje rozpor. Demokratem musí být člověk v nitru, to jsou ti, kteří nemají problém uznat, že tentokrát to nevyšlo a budeme se snažit, aby to příště vyšlo.

[ad#clanek-respo]

Demokracie je systém, ať nastaven jakkoliv, ve kterém vítězí většina a prohlásit se demokratem znamená, že výsledky uznávám. Ne tak u novodobých “demokratů”, ti se proklamují jako elity jako vůdčí osobnosti, jako vrstva “vzdělanců” z humanitárnich fakult, která pozřela a následně postupně ze sebe vyměšuje veškerou moudrost lidstva. Vzhledem k tomu, že to je taková “elita” je jim dovoleno, naprosto nedemokraticky napadat a zpochybňovat výsledky voleb a s nimi spřízněné pouliční bojůvky podnikají nájezdy na majetek občanů, zapalují pneumatiky a auta, rabují obchody, pálí státní symboly.

Jsem ještě mladý, pouhých 64 let, takže nevím jak má pravá demokracie vypadat, přesto si myslím, že toto není to pravé, dokonce si dovolím zaspekulovat. Neznám situaci v USA, ale nebudu daleko od pravdy, když použji analogii k situaci u nás. Spíš to připomíná všelijaká, anarchistická hnutí a hlavním motivem je strach z odstřihnutí od “státních”, tedy našich, finančních prostředků a nastálá nutnost živit se vlastní prací. Jestli to Donald Trump myslí vážně, prostě tyto lidi odstřihne, nechce platit státní university, kde roste toto anarchistické podhoubí, odmítne financovat tisíce škodlivých “neziskovek” a každému dá přiležitost uživit se prací, podnikáním nebo jinými aktivitami nezávislými na “státu”.

Chtěl bych, aby se něco podobného stalo i u nás. “Experti” tvrdí, že společnost je rozdělena, souhlasím, ale není to rozdělení na na staré, nevzdělané, tzv. vidláky a prudce inteligentní, mladé vzdělance z všelijakých pofiderních, humanitárních, sociálních nebo geder fakult. Je to rozdělení na lidi, kteří jsou schopni se postavit na trh a na tom trhu uspět, lhostejno, zda jako zaměstnanec, živnostník, podnikatel, spisovatel, hudebník, lékař, dodejte kohokoliv, který nebere žádné statní příspěvky a na ten zbytek, dovolím si napsat odpad, s výjimkou armády, hasičů, části policajtů a učitelů základních škol.

Tady se to musí rozseknout, ano ať máme státní zaměstnance, ale jen ty, které skutečně potřebujeme. Nemůžeme být v situaci, kde naplňovatelem státního rozpočtu je jen pouhá 1/3 populace. Pomineme li cca 2 mio důchodců a 2 mio nezletilých, zůstává obrovský počet státních zaměstnanců v počtu cca 2,7 mio, kteří nemají žádnou přidanou hodnotu, jen berou. Takto to nemůže vydržet, systém se musí zhroutit, protože ti, kteří jen berou mají moc a svou mocí se snaží ty užitečné zlikvidovat a i o tom byly současné americké volby.

[ad#clanek-respo]

ZDROJ: Jaromír Hlubek

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...