11.11.2016
Kategorie: Společnost

Velmi zajímavý náhled pod pokličku americké reality od ženy, která žije v USA již 30 let

Sdílejte článek:

M. PRCHAL/Y.G.

Včera moje gymnaziální kamarádka Y. G., která již 30 let žije v Americe, krátce psala o naději, kterou vkládala do ošemetné volby Trumpa. Dnes si neodpustím podělit se s Vámi o její radost, obavy, naději i perspektivu budoucnosti. Je to pro mě velmi zajímavý náhled pod pokličku americké reality. I mě to naplňuje optimismem, který někdy některé popuzuje. Mnoho to vysvětluje.

[ad#clanek-respo]

Y. G. píše: Ti, kteří jsou překvapeni výsledky voleb, nepochopili jejich pravý důvod. Nakonec to nebylo o Demokratech vs. Republikánech, ale o Lidech vs. Močálu. Jednoduché. Za posledních 16 let nás obě strany zklamaly a zradily. Napřed nás zatáhly do nekonečné a nesmyslné války, tak jsme zvolily tzv. Naději a Změnu… jen aby nám nacpali do chřtánu zdravotní reformu Obamacare, šílenost, kterou nikdo nechtěl a která teď hrozí “samoexplozí”.

Zatímco jsme daly oběma stranách spoustu příležitostí splnit své sliby, jediné, co kdy splnili byly ústupky velkým finančním dárcům a skupinám s vlastními zájmy. Republikáni podporovali jen velké podniky a jejich nenažrané ředitele, Wall Street a lobbisty. Demokrati se plazili před uniemi, elitisty v hudbě a filmu, médiích a akademii, zatímco ignorovali chudé a bezbranné v nevyhovujících školách a nebezpečných čtvrtích, protože nekonečný cyklus chudoby a závislosti jim zaručoval volební hlasy.

Dvoustranný systém vzkvétá na polarizaci skalních voličů. Mají tak vládní monopol, který jim, až do včerejška, umožňoval ignorovat zbytek občanů, tedy nás, kteří jsme páteří této země a motorem zdejší ekonomie. Daní nás k smrti, utápí budoucnost našich dětí v neudržitelném zadlužení, a na oplátku nám dávají prázdné sliby doufaje, že jsme tak blbí a přijdeme si pro ně znovu při příštích volbách. Ti, kteří se odvážili něco říct během těchto voleb, byli umlčeni nenávistnou retorikou, pošpiněni nařknutími, že jsou rasisti či sexisti, opovrhováni elitisty, kteří v sobě nechovají nic než nenávist k “obyčejným” lidem. To je důvod proč byly průzkumy tak mylné. Velký počet voličů nic neřekl a místo toho šel a promluvil svým volebním hlasem. To se stane, když je svoboda řeči napadena politickou korektností na steroidech.

Po pravdě řečeno, nevím co se stane. Taky jsem nervózní a mám dokonce strach. Ale raději zadržím dech a připravím se na náraz, než abych čekala až se pomalu udusím v močálu zvaném Washington, D.C. Trump je jedna neznámá, opravdový outsider, a může se stát cokoliv. Ale aspoň půjde do oválné kanceláře bez jakéhokoliv dluhu velkým dárcům, což je jak vánek čerstvého vzduchu.

To se nedá říct o Hillary, která je zadlužená tolika zájmovým skupinám, že se to nedá ani spočítat. Mám naději, protože věřím, že obyčejní lidé tohoto národa jsou dobří a tolerantní, na rozdíl od těch, kteří se nás snaží rozdělit tak, že po nás hážou pořád dokola své “rasistické a sexistické karty”.

Tito elitisté by se měli vrátit do školy, aby se naučili něco o toleranci a jednotě od “obyčejných dětí obyčejných rodičů”. Naše děti, ne my, jsou ta opravdová budoucnost tohoto národa. Co říkají mé dcery a jejich kamarádi je tohle: “Když jdeme do školy, nevidíme barvy, národnosti a sexuální orientaci, vidíme kamarády.” Tak tomu se klaním.

Amen.

[ad#clanek-respo]

ZDROJ: Facebook Martin Prchal

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (30 votes, average: 4,93 out of 5)
Loading...