7.11.2016
Kategorie: Ekonomika

Kdo tady v republice vlastně krade?

Sdílejte článek:

DAN NENOS

Živnostník z vesnice, který po optimalizaci nepřizná tisícikorunu nebo dvě měsíčně, aby nemusel na pracák?

[ad#clanek-respo]

Zbytečný státní úředník na hovno se superhrubou mzdou 30 litrů a náklady z rozpočtu kolem 50 litrů měsíčně?

Totálně zbytečný státní úředník, který skrze podvody na výběrových řízeních přihrává milony až miliardy korporacím a ke svému měsíčnímu platu kolem 100 až 200 litrů měsíčně si přidává provize na zvláštní účty mimo kontrolu českých finančních úřadů?

Čeští politici na místní, krajské nebo státní úrovni, kteří přidělují veřejné prostředky všude možně a berou si z nich provize a zašantročí je na Kypr a jiné dovolenkové destinace?

Nebo nepolitik zvolený za politika do Sněmovny v čele politické instituce MF ČR, který nejenže se nevzdá podnikání po dobu výkonu funkce, ale ještě vybírá dotace pro svůj konglomerát, krade EU dotace, odsouhlasuje si zákony pro vlastní potřebu v oboru vysávání státu v módu biosložky a nešantročí veřejné peníze jenom ve chvíli, když spí? Odvádí daně v poměru obratu živnostník/korporace mnohem menší než živnostník a ještě si odklání zisk z veřejných prostředků na dividendy?

Závistivý malý český idiot samozřejmě ve výše uvedeném seznamu rozumí akorát položce živnostník, ostatní body jsou pro něj španělskou vesnicí. Závidět může akorát tomu živnostníkovi. S tím se může srovnávat příjmem, ale nikoliv úsilím, schopností pracovat a hlavně vůlí být svobodným člověkem.

Jelikož závist je nejhorším rádcem, ničí svobodu a žene člověka do otroctví …

[ad#clanek-respo]

ZDROJ: Dan Nenos

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (36 votes, average: 4,94 out of 5)
Loading...