12.10.2016
Kategorie: Společnost

Jak z nás EU dělá “blbce”: Český řidič kamionu dostal ve Francii pokutu, protože měl příliš nízkou mzdu

Sdílejte článek:

VLADIMÍR PIKORA

Agenturní zpráva: “Řidič ČSAD Uherské Hradiště jel s nákladem z Francie do Nizozemska, když ho zastavila policie. Nepřekročil rychlost ani nespáchal jiný dopravní přestupek. Měl jen nízkou mzdu, a proto vyfasoval pokutu 135 eur. Od července totiž ve Francii platí nový zákon, podle něhož musí cizí dopravci platit ve Francii řidičům aspoň minimální francouzskou mzdu.”

[ad#clanek-respo]

Takovou věc vymyslí jen blbec nebo EU. Někteří lidé si myslí, že ochranou národního trhu práce pomohou svým lidem. Není to pravda. Jediné, k čemu to povede, bude, že podnikatelé budou přemýšlet, jak se problému zbavit.

Když se podíváme na lidstvo v posledních dvě stě letech, podobné opatření vždy vedlo jen k tomu, že byla výroba (v tomto případě transport) optimalizovaná. Už dnes máme osobní auta bez řidičů. Jezdí v Kalifornii a už byla otestována i v Evropě. Je velmi snadné technologii z osobního auta převést do nákladního.

Očekávám, že díky podobným hloupostem, které vymyslela EU, už brzo nebudou žádní řidiči třeba. Stávající regulace vývoj výrazně urychlí. Budou jezdit stroje.

Na rozdíl od lidí nebudou chtít zvyšovat mzdy, nebudou zakládat odborové svazy, nebudou potřebovat spát, nebudou potřebovat odpočívat, nebudou zaměstnavatele okrádat a podvádět, nebudou chtít dovolenou, nemocenskou atd. Navíc budou vždy dodržovat předpisy. Mohou si zaměstnavatelé přát něco jiného? A Brusel si bude drbat hlavu, že vygeneroval desítky tisíc nezaměstnaných.

[ad#clanek-respo]

ZDROJ: Vladimír Pikora

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (11 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...