10.8.2016
Kategorie: Společnost

Odmítáš islám? Jsi nacista!

Sdílejte článek:

MARTIN KAVKA

Málokdy reaguji na blogy jiných blogerů. Přesto udělám výjimku, protože blog pana Janoty mě opravdu naštval.

[ad#clanek-respo]

Ve svém blogu nazvaném „Uprchlíci vítejte“ píše:

„Pozitivní hodnoty Evropanů jako humanismus, důraz na lidská práva a svobody, multikulturalismus, demokracie, sociální stát, ale hlavně soucit, empatie, ohleduplnost, tolerance, solidarita se ocitly na konci 20.století v hluboké krizi. Do popředí se začaly dostávat negativní vlastnosti Evropanů jako rasismus, xenofobie, extrémní nacionalismus, šovinismus, pohrdání lidskými právy a svobodami, totalitní myšlení, nenávist, diktatura, monokulturalismus, ale hlavně bezohlednost, sobectví, chamtivost, hamižnost, zvrhlá touha po absolutní moci, omezování svobod a případně přímo fyzická likvidace odpůrců takového chování a myšlení. Přístup k uprchlíkům byl dobrým způsobem jak oddělit příznivce těch pozitivních hodnot od vyznavačů těch negativních vlastností.“

Nevím, jak pan Janota chce oddělovat ty, co onálepkoval jako vyznavače negativních hodnot, ale vím zcela jistě jednu věc, že ti, kteří jsou pro něj nositelé negativních vlastností, jsou zároveň ti, kteří nechtějí nic jiného, než aby zákony platily pro všechny a to hlavně v důrazu na lidská práva a svobody. Pro muslimy nejsou ženy rovné s muži. Nemají stejná práva, jejich názor nemá stejnou váhu. V Británii oficiálně, v dalších evropských zemích neoficiálně vznikají islámské soudy, které (měly by soudit jen běžné věci, ale skutečnost je jiná) tvoří paralelní soudní systém nezávislý na evropském a britském právu. Už zde je vytvářen paralelní svět, kdy muslimové nerespektují lidská práva a naše zákony, protože jsou v rozporu se zákony šária.

Rovnost před zákonem je základem demokracie a také tolerance. Jak si však vysvětlit to, že muslimové nejsou schopni respektovat ani to, že v mnoha školách nemuslimské děti dostávají vepřové maso, tedy něco co je podle islámu haram? Jak to, že nerespektují naší kulturu a vynucují si respekt ke svojí? Nemělo by to náhodou být oboustranné? Proč všechny atributy přikládané těm, které pan Janota nemá rád, splňují ti, které obhajuje? Nejsem ten, kdo bude tvrdit, že všichni muslimové jsou stejní, ale stojím si za tím, že islám nesplňuje nic z toho, co pan Janota žádá po Evropanech a když dojde na lámání chleba, tak muslimové budou na straně islámu. Buď proto, že věří, že tomu tak má být anebo z obyčejného strachu před reakcí ostatních muslimů.

Pan Janota dále píše:

„Byli to nacisté, kteří vytvořili teorii, že jedna rasa či jeden národ je nadřazen nad těmi ostatními. Dnes víme, že je to lež. Ač jsme všichni neopakovatelné individuality, pořád toho jako lidé máme více společného, než je toho, v čem se odlišujeme. A nikdy bychom se neměli vzdát toho, co z nás dělá lidi. Tedy obyčejné lidskosti, slušnosti a ohleduplnosti k jiným. Zejména k těm, kteří jsou na tom hůře než my sami.“

Ne, nebyli to nacisté, přestože to byli také socialisté. Myšlenka nadřazení jedné rasy nad druhou a likvidace méněcenných ras pochází od Karla Marxe a možná by si pan Janota měl uvědomit jednu věc, že ti kdo staví na Frankfurtské škole (neomarxismus) v Marxovi pokračují. Ne ve fyzické likvidaci méněcenných národů, ale jejich nahrazením. Zde je celá podstata multikulturalismu. Promíchání národů a vytvoření nového, socialisticky poddajného člověka. Jestliže to nešlo přes gulagy (komunisté), přes koncentráky (nacisté), tak se to zkusí třetí cestou. Pořád je to snaha o sociální inženýrství a vytvoření nového člověka. Je zcela jedno jestli se jedná o dokonalou nordickou rasu, uvědomělého komunistu, oddaného fašistu. Pořád se jedná o socialistickou myšlenku vycházející ne z konzervatismu, ne z pravicových ideologii, ale z levicových myšlenek jakobínského teroru uchopených Karlem Marxem. A pan Janota v těchto myšlenkách pokračuje, aniž si uvědomuje, že on nikdy nebude pro muslimy rovným, pokud nebude muslimem.

Odmítání islámu je pro pana Janotu rasismus, nacismus? A jak nazvat jeho postoj k těm, kteří mají jiný názor a kteří jsou podle něj jen ty plevy, které je potřeba oddělit od zrn?

[ad#clanek-respo]

martin-kavka
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 4,77 out of 5)
Loading...