16.5.2016
Kategorie: Společnost

Vracíme se do dob bolševického temna?

Sdílejte článek:

COM 16|05|2016

Česká politická scéna měla mimořádně plodný týden, co se týká jejich společné snahy přivést tuto zemi zpět do doby bolševického temna a k východnímu pojetí “lidové demokracie”. Vyvlastnění, zestátnění, šmírování a zastrašování se vrací na scénu.

[ad#clanek-respo]

Velmi zajímavá je práce Šlachtova útvaru, který pod kuratelou Lenky Bradáčové udělal průvan v policejním útvaru vyšetřujícím Čapí hnízdo. Podivná náhoda? Policisty by měl vyšetřovat GIBS, akce dua Šlachta-Bradáčová je tedy nestandardní a ačkoliv je oprávněnost zásahu možná, vždy zde bude pochybnost, že skupina policistů a státních zástupců údajně blízkých Babišovi jde po policistech a státních zástupcích vyšetřujících Čapí hnízdo. A z toho trochu mrazí, píše na svém blogu Martin Procházka.

Také si všímá dalších stupidit, které minulý týden “porodila” česká politika. Mezi obzvláště vydařené patří například návrh soudružky ministryně Šlechtové na zestátnění všech nemovitostí v hradním areálu. Vlastní hloupost pak ještě korunovala statusem na FB “Ať sami lidé rozhodnou, zda má Hrad jako symbol České republiky patřit jedné církvi nebo nám všem.” Je smutné, že se takto vyjadřuje ministryně vlády země, kterou společné vlastnictví všeho odvedlo z klubu nejbohatších mezi rozvojové země, a dosud jsme se z toho přerozdělování bídy nevzpamatovali.

Miloš Zeman si zase za svůj cíl vybral ČT. Někdo by mohl Zemanovi sice vysvětlit, že v té televizi bude vypadat stejně bez ohledu na státní nebo veřejnoprávní formu, ale vítězem se podle M. Procházky stává Andrej Babiš, který se pro změnu “opřel” o rozhlas. Pokud se prokáže, že Zeman a Šlechtová posloužili pouze jako kouřové granáty, nejen, že zaslouží titul komouš roku, ale i estébáček století. Babiš na rozhlas neútočil slovně, ale rovnou do něj procpal své lidi. Babišovi se tak daří čím dál silnější a čím dál nebezpečnější koncentrace moci. Důsledky pro Česko mohou být tragické.

Tesknění po vládě pevné ruky, východnímu pojetí kontrolovaného zpravodajství ani oligopolizace ekonomiky není v zájmu ČR. V zájmu ČR je být vyspělou liberální demokracií s maximálně liberálním hospodářstvím. K tomu nás tahle parta bolševiků a stbáků nikdy nemůže dovést. Současná vláda omezuje ekonomické svobody novými hlášeními, povinnostmi a regulacemi, zneužívá zhoršenou bezpečnostní situaci pro omezování svobod občanských, uzavírá Martin Procházka.

[ad#clanek-respo]

Námět: Blog Martin Procházka
Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 4,72 out of 5)
Loading...