6.4.2016
Kategorie: Politika

EU předkládá konečné řešení otázky imigrace: Rozhodovat o azylu bude Brusel

Sdílejte článek:

JURAJ POLÁČEK 06|04|2014

Brusel došel do konečného cíle. Otevřeně a bez nejmenších pochybností trvá na likvidaci národních států. Alespoň takové budou důsledky plánu Evropské komise, o nichž píše německý Die Welt

Plán má být veřejnosti představen dnes a píše se v něm, že řízení azylového procesu vezme do rukou Brusel a ten bude také rozhodovat o umístění žadatelů o azyl do jednotlivých členských států Unie. Migranti si nebudou moci vybírat, kam půjdou.

[ad#clanek-respo]

Naplňuje se tím plán, o kterém se mluví již několik let. (V roce 2013 jsem o tom psal na portálu Blogovisko). Že se v roce 2015 má přehodnotit azylový proces, stanovit azylové kvóty a rozhodování zcentralizovat. Skutečně to všechno začalo hlasováním o kvótách 29.4.2015 v Europarlamentu a dnes máme na stole definitivní návrh, kterým se fakticky ruší Dublinská úmluva a Evropská komise bude rozhodovat o tom, kdo s námi bude žít.

Reforma předpokládá přeměnu Evropského podpůrného úřadu pro otázky azylu (EASO) na agenturu s rozhodovacími pravomocemi, která by měla mít pobočku v každém členském státě EU a mohla by řešit i námitky proti příslušným rozhodnutím.

To by vytvořilo jednotný a centralizovaný rozhodovací mechanismus a zajistila by se úplná harmonizace postupů, ale i důsledné posouzení potřeby ochrany na úrovni EU, píše se podle Die Welt v návrhu Evropské komise.

Reforma dále předpokládá dvě alternativy jak dosáhnout “spravedlivého” rozdělování:

Rozdělování na základě korigovaného mechanismu spravedlivého zacházeníby se spustilo až poté, kdy by v některé zemi Evropské Unie byl překročen předem dohodnutý počet žadatelů o azyl. Podle druhé možnosti by EK rozdělovala žadatele o azyl do jednotlivých zemí EU podle určitého klíče “založeného na relativní velikosti, bohatství a přijímacích kapacitách členských států “. “Na rozdíl od varianty 1 budou žadatelé o azyl rozptýlení přímo na základě rozdělovacího klíče do členských zemí EU,” říká se v prohlášení.

Myslí si ještě někdo se zdravým rozumem, po zkušenostech uplynulých měsíců, že jednání Evropské komise je ve prospěch nás všech? EK je prostě výkonný orgán, který převádí do praxe již dávno dohodnuté a naplánované. Co nás čeká, můžeme vidět na ulicích velkých evropských měst, kde vybuchují bomby, znásilňuje se, zvedá kriminalita. Je třeba si všimnout, že se vůbec neřeší utěsnění hranic a zabránění přílivu migrantů. Naopak Brusel podporuje Turecko jako klíčovou zemi pro jejich bezproblémovou distribuci do Evropy. Reforma azylového procesu je pak pouze direktivní zlomení odporu neposlušných zemí, které se brání multikulturnímu obohacení podle představ Unie.

[ad#clanek-respo]

Tady už skutečně nejde o malichernosti. Jde o přežití a je nejvyšší čas, abychom se vůči tomuto postavili. Uvidíme, jak na plán EK zareagují naši politici. Pokud plán schválí v této podobě, pak je čas na jednání občanů. Protesty budou jen začátkem – a v optimálním případě se možná podaří vystoupit z koncentračního tábora národů Evropy, který historie zná pod jménem Evropská Unie. Pokud totiž v Unii zůstaneme a budeme akceptovat nařízení Bruselu, naše děti nás budou proklínat za utrpení, které jsme jim připravili.

ZDROJE: Juraj Poláček a welt.de

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...