2.4.2016
Kategorie: Politika

Stát je přežitek, který už nefunguje, a musíme ho nahradit funkčnějším systémem!

Sdílejte článek:

MICHAL HÁJEK 02|04|2016

Co vlastně ten úžasný stát tvrdí, že nám za ty obrovské peníze, kterému den za den strkáme každý den, nabízí, když tvrdí kudy chodí, že je tu pro nás, a je to dokonce napsáno v ústavě? Že nás chrání. Tak to je k smíchu: kde je ochrana před terorismem, kde je ochrana dětí před nekontrolovanou expanzí islámu, sociálního chaosu a násilí na celoevropské úrovni? Kdy naposledy kohokoli z občanů reálně ochránila policie od nějakého zločinu a armáda od nebezpečí zvenčí, například nebezpečí terorismu? Policie nic nevyšetří, nic neuhlídá a neustálá kritika NATO za nedostatečné vybavení a počty vojáků v naší armádě je výmluvným hodnocením kvality našich bezpečnostních sborů. S výjimkou elitních sborů bychom nezastavili ani invazi paraplegických krtků, natož jakékoli reálné nebezpečí, kterých je čím dál tím víc, téměř každým dnem rostou jak houby po dešti.

[ad#clanek-respo]

Stát nám také poskytuje soudnictví. Byli jste teď někdy u soudu – povězte mi, co si myslíte o vymahatelnosti práva? Pak tu máme organizované školství. O pochybnostech směrem ke smysluplnosti státem organizovaného školství jsme již psali, o jeho výkonnosti ve srovnání se zbytkem civilizovaných zemí dostatečně vypovídají fronty neuplatnitelných absolventů středních a vysokých škol na úřadech práce a úřadech pro výplatu sociálních dávek. Ještě tu máme zdravotní systém – to už zní doslova jako vtip, že? Od kořene nespravedlivý a obrovsky deficitní systém, kde je stále nižší kvalita lékařské péče a dostupnosti, obrovské čekací doby na závažné operace a několik pojišťoven, které si dobře žijí ze „státního rozpočtu?“ Všechny tyhle činnosti pak obhospodařují stovky nesmyslných úřadů s desítkami tisíc úředníků zaměstnaných na záležitosti, které si v každé menší komunitě – městě, okrese nebo kraji – můžeme řešit sami, v rámci Konfigurovatelného státu. I velké věci typu stavby dálnic a letišť, které přesahují vaši nejbližší komunitu, stejně nakonec řeší stovky úřadů a tisíce lidí kteří o záležitosti reálně nic nevědí a mají dávat razítka na papíry, do kterých se převtělila prázdnota a nefunkčnost systému. Tomu říkáme, že systém funguje?

A blaf jménem sociální politika? To je vůbec největší past na daňového poplatníka. Pravidla důchodů si stát může změnit, kdy chce, může změnit věk odchodu do důchodu, tabulky pro výpočet důchodu, a žádné dovolání! Když uzavřete smlouvu o penzijním připojištění s bankou nebo fondem, má to pravidla, existuje tam nějaká spořící doba, nějaká záruka či pojištění vkladu, procento úročení, příspěvky.

Musíme si to říct na rovinu: Stát je prostě černá díra na vaše peníze, které se přemění na „vybrané daně“, a náhle o nich nerozhodujete už vy, ale politici a na ně napojení byznysmeni. Je to zločin, podvod, který nás nyní, v kontextu krize s teroristy, uvádí do smrtelného nebezpečí. Stát tu není, aby Vás chránil, ale aby z nás udělal stádo, které půjde i na smrt, ale bude věřit, že „stát by přece lidi nezradil.“ Zradil a už několikrát: co jsou výbuchy bomb ve Francii a Bruselu, co je to migrace? Organizované ohrožení Evropy, a politici v rozporu s naší vůlí dále a dále riskují životy naše i našich dětí a rodin. Dokdy tomu budeme jen přihlížet? Stát je dnes už jen zločinné spolčení lidí, kteří si z jiných lidí udělali dobrý byznys a jsou si jistí, že se jim nic nemůže stát, že lidé jsou už úplně otupělí…“

[ad#clanek-respo]

Ukázka z připravované knihy „Velká lež jménem Stát“, kterou Vám brzy projekt Česko 2050 přinese v plném, necenzurovaném znění.

ZDROJ: Michal Hájek

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...