31.3.2016
Kategorie: Historie

Kdo je kdo? 4. díl: Jiří Dientsbier

Sdílejte článek:

MICHAELA HOLUBKOVÁ 31|03|2016

Naše jízda pokračuje, přidáme malinko na rychlosti a nahlédneme do politické kuchyně dalšího z vlády národních zrádců. A kdo to bude dnes? Nikdo menší než náš veliký George.

[ad#clanek-respo]

  • Kdo je Jiří Dientsbier?

Ministr pro lidská práva a senátor. Postavička s dvojím občanstvím, což vyvolává předpoklad zároveň dvojí loajality. Co je zač tento “amerikánec”, který je stejně jako každý jiný havlista absolutně neschopný hájit naše národní zájmy? Není to spíše tak, že je stále připravený národní zájmy naší vlasti kdykoliv zradit ve prospěch svých chlebodárců a nadnárodních korporací?

Je to politik, který dosud vlastně nic dobrého pro naši zemi nevykonal a tak se může jedině tak chlubit slavným jménem svého otce. I když jeho otec také nebyl tím, čím se veřejně před národem prezentoval. Je veřejným tajemstvím, že jeho zahraniční politika byla poplatná Davidu Rockefellerovi, oficiálním i paralelním centrům americké moci a Bruselu. Byl též vlivným a zaníceným komunistou, který po roce 68 byl načas uklizen, aby byl ve správný čas se slávou oprášen.

Jablko nepadá daleko od stromu, aneb jaký otec, takový syn, dá se říci. Náš George formálně komunistou sice není, ale názorově? Bolševik bez špetky studu. Navíc loutka zcela ovládaná zahraničními mocenskými skupinami, vždy poslušný vykonavatel agendy Nového světového řádu.

A co daší kostlivec? Machinace s konkurzní podstatou, jež mu byla svěřena, aby ji spravoval a uspokojil z ní věřitele, otevřené lži ohledně kroků, za něž jiní stanuli před soudem – to je také náš George. Klasický, vydíratelný politik se špinavýma rukama a černým svědomím, který potřebuje upravovat svou minulost. A také pochopitelně o své temné minulosti a stinných stránkách nerad slyší.

Ale kauzu, jejíž počátek sahá do roku 2004, z paměti lidí vymazat nedokáže. Že nevíte o co se jedná? Jistě jste již slyšeli o vršovickém fotbalovém klubu Bohemians 1905. Právníkem nástupce – fanoušky obnoveného klubu Bohemians 1905 – byl právě náš George. Jelikož byli Bohemians po vyhlášení konkursu ve finanční tísni, a potřebovali nutně prostředky na svůj provoz, prodali do německého Schalke 04 hráče Jana Morávka za 2 250 00 eur a Marka Hovorku za 540 tisíc korun do fotbalového klubu FK Baumit Jablonec. Podle pravomocného verdiktu soudu ale protizákonně. Všichni hráči byli totiž po krachu původního klubu Bohemians Praha zahrnuti do konkursní podstaty položené společnosti. 

Právní posudek, který George vypracoval pro manažery svého oblíbeného fotbalového klubu Bohemians 1905, vyšel všechny zúčastněné pěkně draho. Kvůli prodeji dvou hráčů, kteří spadali do konkurzní podstaty zkrachovalého vršovického klubu, byl odsouzen Petr Svoboda k ročnímu trestu s jednoletým odkladem a Lukáš Přibyl, další obžalovaný manažer klubu, se konce pětiletých soudních tahanic nedožil, zemřel v roce 2012. Myslíte si, že byl George za svou právní analýzu, jíž nejspíše navedl funkcionáře fotbalového klubu k trestnému činu, stíhán a potrestán? Kdepak!

[ad#clanek-respo]

Moje otázka tedy zákonitě zní. Chcete, aby tato politická postavička bez vlastního názoru, prosazující to, co je právě v módě zastávala i nadále svůj ministerský post? Chcete, aby tato loutka nadále brala za kliku ministerské kanceláře?

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17 votes, average: 4,82 out of 5)
Loading...