29.3.2016
Kategorie: Politika

Proč nám vadí Číňan?

Sdílejte článek:

TOMÁŠ HOUŠKA 29|03|2016

Rád bych našel shodu na jedné věci, které nějak nerozumím: Vadí nám Číňani proto, že jsou to Číňani, nebo proto, že jejich oligarchická despocie se slovy hlásí ke komunismu, nebo protože je to totalita, co popravuje odpůrce režimu a okupuje sousední menší národy jako kus Mongolska, Manžusko, kus Turkestánu nebo Tibet? (Čím to, že se mluví jen o Tibetu?).

[ad#clanek-respo]

Jestli nám vadí ti okupanti a znásilnění práva na sebeurčení, jak to, že nám stejnou měrou nevadí Turecko, které nikdy nepřiznalo, co udělalo Arménům, a co stále dělá Kurdům?

Jestli soucítíme s Tibetem, jak to, že nám nevadí, že ti zmínění Kurdové jsou na tom ještě hůř a jejich města bombarduje náš spojenec Turecko?

Jestli nám vadí ta krutá totalita, jak to, že spolu s Čínou nestavíme do jedné řady Saúdskou Arábii, Írán a pár dalších zemí, kde by kdokoli z nás opravdu nechtěl žít? V čem je politik, který se objímá se saúdskými princi eticky lepší než politik, který se objímá s čínským prezidentem? Fakt, že je jeden z nich cool a druhý parchant?

Souhlasím, čínský režim nemůžu přijmout jako kámoše. Ale takových je řada. Nájezd čínských vítačů je ukázka nezvládnutí situace naší policií. Jenom by mě potěšilo, kdybysme se se všema, co nosí ty tibetské vlajky shodli na tom, že by bylo fér k té tibetské přidat i kurdskou, potažmo pár dalších, stejně jako si srovnat, že když už někoho nálepkujeme za ultramegahnusáka, tak v jedné řadě s čínskými jakožekomunisty musí stát saúdská královská rodina, Erdogan, perští ajatoláhové a řádka podobných zmetků. Počínaje saúdským princem, který vede komisi pro lidská práva OSN. Nebo to jakože nevadí???? Tedy za mě – vadí. Všichni despotové mi vadí a vadí mi každý, kdo jakoukoli cestou leze do cizí země, aby tam pomohl nastavit státní režim k svému obrazu.

[ad#clanek-respo]

Víc než tetelení čínského papaláše na Hradě mě štve, že díky intervencím ČNB je koruna na půlce své reálné hodnoty a “investice” u nás proběhne formou výprodeje skladových zásob. Až bude vyprodáno, intervence skončí a hodnota prodaného střihem skočí na dvojnásobek. Jako správný paranoik si říkám, kolik českých papalášů má akciový podíl v českých pobočkách těch čínských investorů?

ZDROJ: Tomáš Houška

houska

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...