21.3.2016
Kategorie: Společnost

Tak nějak cítím, že dohoda s Tureckem je konec pro tradiční Evropu

Sdílejte článek:

LIBOR SYNEK 21|03|2016

Co, považuje Tusk a Merkelová za největší úspěch evropské diplomacie se mě jeví, jako krok do výtahové šachty v 7 patře. Spadneš, po cestě dolů postrácíš z kapes všechny peníze, ale možná to přežiješ.

[ad#clanek-respo]

Tenhle nápad evropských špiček nás bude zanedlouho, za to  na velmi dlouho mrzet. Nápad vyměnit jednoho nelegálního přistěhovalce, za přistěhovalce legálního, je přesně to co Merkelová celou dobu prosazuje. Nic teď nemůže zabránit naplnění dohodnutých kvót na přerozdělení. Turci jednoho nelegála vezmou z Řecka, šoupnou zpátky Eritrejce vybaveného pasem a ještě vyinkasují za tuto výměnu tučnou částku v  Euro.

migrants_march_on_mass_through_the_balkans_in_search_of_a_better_life_640_01

Takový obchod s Tureckem mohl uzavřít jen člověk smyslů, či rozumu zbavený. V Turecku je korupce na nejvyšší možné úrovni a tak nepochybuji o tom, že za nějaký čas budou všichni ilegální migranti, oštemplováni, coby legální a v cestě do Benešova u Prahy, či Rychnova nad Kněžnou jim nebude vůbec nic bránit. Máme se na co těšit. Při tempu, jakým se do Evropy hrnou i přes nevlídné počasí, dává jistotu, že jaro a léto bude teprve ten pravý čas na migrování miliónů Afričanů a Asiatů na naše území.

To, že je budou prověřovat v Turecku, které již ani neskrývá podporu IS a ateismus označuje jeho president, za největší hrozbu na zemi, je kapitola sama pro sebe. Turecko nás tímto dostává do situace, kdy nás v jakékoli budoucnosti může vydírat. My už si vždy budeme uvědomovat, že z Turecka k nám terorismus může přijít pěšky, přijet vlakem, přiletět letadlem, přijet autem, nebo na kole.

[ad#clanek-respo]

Toto datum se jistě vryje do historie Evropy velmi hluboko. Myslím, že za nějaký čas, ho označíme za začátek konce EU, potažmo celé evropské kultury. Je načase přemýšlet o vyvázání se z takto nerozumné organizace, jakou EU je a zkusit vymyslet jiný projekt.

ZDROJ: Libor Synek

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...