13.3.2016
Kategorie: Politika

Je český volič opravdu takový debil?

Sdílejte článek:

VÍTĚZSLAV DOBEŠ 13|03|2016

Po „úspěšném“ hlasování českých poslanců o zřízení dalšího registru – tentokrát hrazené zdravotní péče – to vypadá, že se na ústavní soudce valí nová prácička. Proti jiným stížnostem obdobného druhu je tu však patrný rozdíl: po opatřeních balkánského typu, které ve Sněmovně prosadil vrchní cifršpión Andrej Babiš, jde tentokrát o ryze český výmysl.

[ad#clanek-respo]

Zlé jazyky sice tvrdí, že ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček by měl být v registru ihned po jeho zřízení označen za duševně chorého s čestným registračním číslem jedna, jelikož nikdo normální nemůže myslet vážně centrální propojení zdravotních dat s konkrétními rodnými čísly, avšak pan ministr zřejmě blázen nebude – je to „jen“ další z fachidiotů, kteří v této vládní koalici doplňují sociální dobrosery a kumpány kolem Agrofertu.

Samotní zdravotníci jsou jistě štěstím bez sebe, že další registr se má týkat také jich. Stát, momentálně zastoupený ve věcech zdravotnických panem Svatoplukem, chce mít dokonalý přehled rovněž o všech, kteří nás léčí. Jestli měl někdo ze špatně zaplaceného zdravotnického personálu doposud pochyby, zda je lepší odjet pracovat jinam do civilizované Evropy, či nikoli, výplody Němečkova mozku mu rozhodování nepochybně značně ulehčí.

Člověk jen s otevřenou pusou zírá, jak aktuální poslanecký ansámbl hlasuje pro jednu pitomost za druhou. Chtělo by se říct, že poslanci jsou vzorkem voličů, avšak tak jednoduché to není. Že se volební preference falšují, je známá věc. Že na druhou stranu spousta obyvatel České republiky považuje výsledky této vlády za jakousi ideální obdobu socialistické epochy konce osmdesátých let minulého století (s tržním bonusem navíc), víme taky. Že by v této zemi ale žilo tolik debilů, kteří jsou ochotni odevzdávat kusy své svobody státu jako ovce, tomu prostě nevěřím.

Vysvětlení fungování této Sněmovny spočívá spíše v detailnějším náhledu na její složení – směrem k vládní koalici. Poslanci zvolení za ANO nemyslí, prostě udělají vše, co jim nařídí jejich šéf. Sociální demokraté jsou stále stejně zamrzlým konglomerátem neomarxistů a vyžírků, který nemá s moderní evropskou levicí nic společného a jehož mnozí členové snad vážně věří, že konají nějaké dobro. Lidovci – jsou prostě lidovci… Takto pohromadě hladce prosazují své bludy a zákony nahrávající Agrofertu, avšak právě kvůli výše uvedenému nejsou vzorkem běžné většinové populace.

Na internetu se už objevují první náznaky opravdové revolty: kdosi navrhl, že by bylo dobré zjistit z přehledu hlasování, kdo konkrétně pro jakou šmírovací pitomost zvedl ve Sněmovně ruku a pak to vrátit i s úroky: zapracovat hackersky a zveřejnit nejen jména a příjmení, ale také adresy, čísla účtů i chorobopisy jednotlivých poslanců, zkrátka všechno, co oni naordinovali veřejnosti; takový postup je však samozřejmě třeba jednoznačně odsoudit.

[ad#clanek-respo]

Počkejme si na nálezy Ústavního osudu. Soudě čistě statisticky, stížností na neuvěřitelné výmysly této vlády je tam už tolik (přičemž další se chystají), že se nějaká prostě uchytit musí. Registr hrazené zdravotní péče se přitom jeví jako žhavý favorit.

ZDROJ: Vítězslav Dobeš

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 4,86 out of 5)
Loading...