8.3.2016
Kategorie: Společnost

MDŽ a la Babiš

Sdílejte článek:

MIROSLAV SLÁDEK 08|03|2016

Kdysi dávno jistě slavil pan, tehdy soudruh Babiš a la Bureš, na příkaz strany Mezinárodní den žen. Nehodnotím, zda povinná kytička, případně bujará oslava na pracovišti byla nebo nebyla vyjádřením úcty k ženám. Možná, že nyní slavený Svátek matek je lepší. Ale jak jsem řekl, nehodnotím. Jenom mne v této souvislosti zaujalo chování majitele Agrofertu, a jeho výroky ve vztahu k jeho družce, matce jeho dětí.

[ad#clanek-respo]

Blíží se volby, i když jen krajské a do třetiny Senátu. S jarem stoupající nervozita vyvolala touhu zahájit předvolební kampaň i u parlamentních politických stran. Přestože spolu ruku v ruce všechny parlamentní strany ničí naši zem již dva roky, vidina voleb a snaha urvat větší kus ze zuboženého těla naší vlasti je přeci jen silnější. Proto se začaly ozývat hlasy, že by měl být schválen zákon o střetu zájmů, který by měl zabránit tomu, aby si ministři a poslanci mohli schvalováním zákon přihrávat zakázky a peníze pro svoje firmy. Samozřejmě včetně odevzdání majetkového přiznání při nástupu do funkce, aby bylo možné po skončení volebního nebo funkčního období zkontrolovat, jak se dotyčný ve funkci choval.

Ministr financí a předseda hnutí ANO prohlásil, že mu to nevadí, že si když tak vezme svoji družku a majetek na ni převede. Tímto výrokem ovšem na sebe prozradil pan Babiš mnohem více, než by jistě chtěl.

1. První místopředseda vlády ČR je naprostým ignorantem, alespoň co se týká základní právní gramotnosti. V celém světě, kromě totalitních diktatur je naprostou samozřejmostí, že v případě poslanců a všech ostatních ústavních činitelů se zákon o střetu zájmů vztahuje i na rodinné příslušníky. Jinak by to přeci byl nesmysl.

2. Nestarám se o to, jak fungují jiná manželství nebo partnerské vztahy. Je každého věc, jakou formu soužití si zvolí. Jistě peníze a hodně peněz udělají i z odpudivého monstra předmět touhy. Chování a slova však vypovídají i o charakteru. Matku svých dětí si pan Babiš nevzal. Třeba proto, že se bojí, že v případě problémů v manželství by ho mohla připravit o nějakou tu korunu. Je to tedy sobec.

3. Kdyby to však bylo nezbytné, tak by se obětoval a tu ženskou by si vzal. Takové vyjádření je však hodně hrubé, alespoň k ženě. Je to tedy hulvát.

4. Pan Babiš se vždycky řídí jenom tím, co mu přinese nějaký zisk. Kde jsou však takové „zbytečné“ věci jako je cit, soucit, obětavost, láska? Evidentně nic takového tu osobu netrápí. Pro své sobecké cíle klidně obětuje i nejbližší. Jak se potom chová k ostatním, tedy voličům a vůbec ke všem lidem tohoto státu? Je to prospěchář, kterému vůbec nezáleží na ostatních lidech.

Můžeme tedy shrnout na základě faktů a psychologického posouzení:

  • Byl (ne)udavačem.
  • Je naprosto negramotným nejen z hlediska znalosti zákonů, ale alespoň základních znalostí fungování právního státu.
  • Je to naprostý egoista a sobec.
  • Je to hrubián, či spíše hulvát.
  • Postrádá jakýkoliv cit.
  • Je to prospěchář, který při sledování svých cílů jde přes mrtvoly.
  • Jeho chování je výrazně asociální.

[ad#clanek-respo]

Závěr:

První místopředseda vlády ČR, ministr financí, předseda hnutí ANO, majitel Agrofertu je osobou bezcitnou, bezohlednou a asociální, postrádající základní rysy vrozené inteligence a společenské výchovy. Přestože je v pokřivené společnosti klanějící se zlatému teleti na pomyslné horní příčce společenského žebříčku, je svým chováním a svým charakterem plně srovnatelný s nejhoršími zločinci na opačné straně společenského spektra. Takové osobě by rozhodně nemělo být svěřeno vedení lidské společnosti.

ZDROJ: Facebook Miroslav Sládek

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...