9.3.2016
Kategorie: Společnost

„Zakempení“ ve frontě na kotlíkovou dotaci

Sdílejte článek:

URZA 09|03|2016

Občas se na světě objeví něco, kvůli čemu některým lidem stojí za to vystát třeba celodenní frontu; může jít o prodej některých dlouho očekávaných herních titulů (či datadisků), případné nové iPhony. Kdo jsou čekající? Inu, zejména nadšenci, kteří se prostě nemohou dočkat – musejí mít své vytoužené hobby tak brzy, jak je jen možné; klidně by mohli nakoupit za pár dnů bez čekání, ale to by nebylo ono, navíc by přišli o možnost popovídat si s dalšími lidmi o společném koníčku.

[ad#clanek-respo]

Při prodeji iPhone 6 byly fronty výrazně zkráceny až eliminovány díky systému registrací. Fronty pro ty, kdo je stát chtějí, volný prodej o něco později pro všechny ostatní zájemce, na každého se dostane, protože tak funguje kapitalismus; na rozdíl od front na maso či banány v minulosti… ale také třeba na kotlíkové dotace v přítomnosti!

Co že jsou kotlíkové dotace? Inu, stát se rozhodl subvencovat lidi, již chtějí upgradovat svůj kotel směrem, který uznali mocipáni v současném rozpoložení za správný. A co ti, kdo čekat nechtějí? Mohou si také přijít za pár dnů, aby to měli bez čekání?

Samozřejmě, že ne, copak jste se zbláznili, nuzní poddaní!? Vyhověno bude omezenému počtu žadatelů, takže smůla; hezky padejte „zakempit“ do fronty, prstíčkem hrabte a buďte státu vděční, že dostanete zpět alespoň část toho, o co jste byli předtím oloupeni, neboť to jest prapodstatou dotací.

Již starý vyvlastňovatel a socialista Masaryk pronesl tuto zhoubnou větu: „V Československé republice nebude míti více místa stará dobročinnost, která byla vždy pokládána za milost, jež obdarovaného chudáka vždy ponižovala a jeho lidské vědomí otupovala. Na místo ponižující milosti stavíme dnes sociální povinnost.“ A tohle je ono!

[ad#clanek-respo]

ZDROJ: Urza

Redakce
Sledujte PP

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...