9.6.2023
Kategorie: Politika

Kam se vytratily soudnost a zdrženlivost?

Sdílejte článek:

JINDŘICH KULHAVÝ

Řízená exploze hráze Kachovské přehrady na ukrajinsko-ruském pomezí a následné škody opět rozvířily hladinu dění v ozbrojeném konfliktu na východu Ukrajiny. Okamžité reakce našich prolhaných médií a zcela tendenčně vystupujících politiků odsuzující za čin Rusku jasně ukazují, kolik nenávisti zaplňuje jejich vědomí.

Výbuch poškozující hráz nádrže měl zcela jasně způsobit následnou katastrofu. Nejde jen o zatopení některých oblastí, ale zároveň odebrat možnost chlazení Záporožské elektrárny spravované momentálně Ruskem a zároveň snížit schopnost zásobovat ruský Krym vodou. Přestože nemůžeme dát ruku do ohně za žádnou z válčících stran, je vcelku nelogické si myslet, že by Rusové škodili sami sobě. Jenže je válka a voda v trase jakési slibované ofenzívy ukrajinských jednotek by teoreticky mohla zkomplikovat jejich tažení. Je li tato armáda schopna ofenzívy, to už je otázkou položenou naivním idealistům přehlížejícím likvidaci materiálu a techniky v zázemí přesným ruskými raketami a nedostatek potřebného vybavení přímo v přední linii na ukrajinské straně. Potřebovali tedy Rusové sáhnout k takovému řešení?

Naopak pokřivenost kyjevského vedení už se párkrát různými fingovanými událostmi majícími ovlivnit světové myšlení stala proslulou. Naši politici a mainstreamová média jsou samozřejmě vždy mezi prvními reagujícími a s odsouzením Ruska přispěchají ihned, jak se něco šustne. Naopak mlčí ve chvílích, kdy se zvěrstva ukrajinských neofašistů stanou realitou a informace o nich vyplavou na hladinu. Chybí jim politická rozvaha, zdravá soudnost a logický pohled na věc, mohou se udusit nenávistí k čemukoliv ruskému. Jejich postřehy a názory nelze brát s jakýmkoliv nadhledem a je třeba se stydět za to, co vypustí. Opět vede Seznam, z politiků již nenávistí se dusící Mirka Němcová, nezaostávají však ani další naši představitelé a mediální domy. Zelenskyj a lidé kolem něj zešíleli a jsou zatlačeni do rohu. Kopou kolem sebe a až čas ukáže, čeho byli schopni. Dosazený proamerický ukrajinský prezident objíždí svět a všude požaduje zbraně, peníze a energie. Vyhrožuje, prosí, otravuje. Přitom zbraně končí v hořících skladech, zdefraudované peníze v soukromém sektoru a energie zadarmo poskytovaná Ukrajincům zdražuje život v půlce Evropy. Což nebrání Fialovi okamžitě z naší děravé pokladny uvolnit 10 milionů korun na pomoc postiženým výbuchem hráze.

Fiala je šílenec a zloděj myslící na všechny, jen ne na svůj lid. S darem je to stejné, jako byste zlobivému dítěti rozbíjejícímu vlastní hračku dali peníze, aby mu nebylo smutno, že si něco systematicky zničilo. Rusové uveřejnili záběry exploze a je jasné, že nešlo o následky předešlého poškození. Vše naznačuje tomu, že hráz byla možná zaminována déle a na dálku odstřelena. Kdo to provedl, to se časem dozvíme. Unáhlená vyjádření českých pseudoelit jsou trapná a nezodpovědná. Předsudečná nenávist je snad i trestná. Jenže kdo by se tím u nás zabýval, když na straně nepřátel Ruska je zájem Evropy a USA udělat z Rusů vyvrhely. U nás se o to vehementně snaží kde kdo, o to více lidé otvírají oči a nechuť to dále poslouchat stoupá. Věříme, že stejně, jako část vody z Kachovky spláchnula pár kousků nyní už sporného území, bude jednou vymyta liberálně uvažující kolaborantská česká politická a mediální scéna. Dosavadní její přístup je katastrofální a pouze ukazuje, jak hluboko lze klesnout.

Jindřich Kulhavý

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (41 votes, average: 4,80 out of 5)
Loading...
60 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)