30.5.2023
Kategorie: Politika

Černochová je jako rozmazlené dítě v hračkářství

Sdílejte článek:

PZ

Advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl oznámil ve svém facebookovém vysílání, že se chystá pokračovat v protestech proti pětikoaliční vládě premiéra Petra Fialy. Tentokrát již však prý jedna demonstrace nestačí.

Rajchl se hodlá domluvit na celorepublikové nátlakové akci se zemědělci, dopravci a odboráři. Chystá zorganizovat akci, která podle něj ukáže, kolik je v Česku lidí nespokojených se současnou vládou. Na odborového předáka Josefa Středulu však podle Rajchla spoleh není, protože mu jde o jeho kariéru a o jeho plat. Proto chce vše Rajchl řešit s odboráři v jednotlivých krajích. Upozornil také, že kdo se z jakéhokoli důvodu nepřipojí, přispívá tomu, aby Petr Fiala vládl dál.

Rajchl dále obvinil Josefa Středulu z toho, že si akorát hraje své kariéristické hry.

„Je nutné, abychom se dokázali spojit, abychom spojili síly s lidmi v této zemi a nečekali na pány Středuly, kteří si hrají svoje vlastní kariéristické hry a nejsou tady proto, aby bojovali za své členy a za občany v této zemi. Je nezbytné, abychom to dokázali my sami. Není jiná varianta,“ řekl Rajchl.

„Čekat na to, že zavelí elity, které jsou v podstatě navzájem propojené, a ty vazby tam jsou velmi zřejmé, jasné a úzké. A to je naprosto liché,“ dodal předseda PRO.

Nespokojenost s Fialovým kabinetem chce Rajchl v příštím týdnu řešit s odbory v jednotlivých českých krajích.

„Pochopili jsme, že čekat na pana Středulu je nesmysl. Z celostátní úrovně odbory žádný pokyn nedostanou. Středula s vyhlášením stávkové pohotovosti pouze plácnul do vody, aby udělal nějakou malou vlnku. Ale to je tak všechno. On to prostě neudělá, protože jemu jde o jeho kariéru, o jeho plat. On nikdy nic neriskoval a nebude riskovat ani dál,“ prohlásil Rajchl s tím, proč nehodlá vše koordinovat s vedením odborů.

Výsledkem rozhovorů s odboráři má být podle Rajchla celorepubliková akce, která by ukázala, že Fialův kabinet nemá důvěru většiny občanů a že tato vláda musí odstoupit.

„K tomu, abychom to dokázali, nebude stačit jenom jedna demonstrace. Chceme se bavit se zemědělci, s dopravci, s odbory. Tak, aby vznikla akce, která bude po celé České republice a která ukáže, kolik je tady lidí nespokojených se českou vládou,“ pokračoval v prezentaci svého záměru celorepublikové nátlakové akce, která by vedle demonstrací mohla podle Rajchla zahrnovat i stávkování či blokaci českých měst zemědělci traktory.

Dále se Rajchl věnoval vládě samotné. A přišla řeč i na “zběsilou a šílenou nákupní horečku” ministryně obrany Jany Černochové (ODS).

„Jakákoliv vláda přijde po této, bude muset dluhy splácet dluhy, které ta současná naseká. Právě proto je nezbytné tuto vládu co nejdříve dostat ze Strakovy akademie. Mnoho lidí dnes říká, že ještě není tak špatně a že se jich to netýká, ale to jsou lidé, kteří si nevidí ani na špičku nosu. To jsou lidé, kteří netuší, co nás čeká v příštích letech a vůbec nerozumí ekonomickým cyklům, které nelze zastavit a přenastavit během jednoho roku,“ pronesl Rajchl. „Tahle vláda, to je zoufalost sama,“ dodal Rajchl.

Dále kritizoval, že se kabinet v těchto časech také snaží modernizovat českou obranu „předraženou“ a „nesmyslnou“ vojenskou technikou, která je nám podle něj „naprosto k ničemu“.

„Jdeme si kupovat obrněná švédská vozidla CV90, tanky Leopard z Německa, F-35 z Ameriky – a my si to jdeme kupovat navíc tak hloupě, že třeba u těch CV90 vláda souhlasila, aby smlouva obsahovala inflační doložku,“ upozornil Rajchl, dle něhož tak lze očekává, že se kontrakt „prodraží“ o minimálně 12 miliard. Spíše však dle něj půjde o 20 až 25 miliard.

„A co se týče těch slavných F-35, tak my začneme za ty stroje platit už v roce 2025 a první letadlo máme dostat 2030. To je leasing naruby! Když si berete leasing, tak dostanete auto a pak ho splácíte, ale my budeme splácet a možná něco dostaneme,“ vadí mu také, jak vláda premiéra Petra Fialy (ODS) plánuje nákup nejmodernějších bojovných letounů. Zmínil též domněnku, že stroje nebude používat jen česká armáda, ale také Američané.

„Zdá se nám, že se ta technika nekupuje pro českou armádu, ale pro americké vojáky, kteří tady budou na našem území sloužit. Zaplatíme za něco, co oni budou používat,“ myslí si Rajchl. Přítomnost amerických vojáků by dle měli schválit čeští občané v referendu.

Počínání ministryně obrany Jany Černochové leží Rajchlovi v žaludku zřejmě velmi hluboko. Po vysílání ještě napsal na svůj oficiální facebookový profil krátký vzkaz:

„Jana Černochová se při nákupu zbrojní techniky chová jak rozmazlené dítě v hračkářství. Chce všechno, chce to hned, a neřeší, jestli na to máme nebo ne. Takovému dítěti kreditní karta do ruky opravdu nepatří. Pokud mu ji přesto dáte, tak se připravte, že budete mít doma spoustu zbytečného harampádí, které budete splácet mnoho let. A bude vás to stát tolik, že nakonec můžete skončit v insolvenci. V našem případě ve státním bankrotu. Peníze je nyní třeba investovat do lidí, nikoliv do železa!” napsal Rajchl.

prvnizpravy.cz

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...
46 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)