4.3.2023
Kategorie: Společnost

Milý doležale …

Sdílejte článek:

VIDLÁK

Přátelé, včera mi přišel mail o který se s vámi musím okamžitě podělit. Ozval se mi sám J.X.doležal z týdeníku Fórum. Má na mě pár otázek… Nebudu chodit kolem horké kaše, celý jeho mail je zde:

Vážené dámy, vážení pánové,

připravuji článek pro Týdeník Fórum o chystané demonstraci 11. března, kde má vystoupit „Vidlák“. Mohl by prosím provozovatel/é serveru
vidlakovykydy Fóru odpovědět pro naše čtenáře:

– Kdo je prosím osoba, která pseudonymem Vidlák vystupuje, a proč jako autor mnoha a mnoha kritických komentářů na vašem serveru vystupuje pod pseudonyme, a ne pod vlastní identitou – to jest reálným jménem a příjmení, a fotografií, jak činí (termínem čtenářů Vidlákova serveru) „mainstreamová média?

– Osoba za pseudonyme Vidlák skrytá zvolila jako pseudonym slovo, kterým se v češtině označují lidé typu hrdinů filmu Kurvahošigutntág. Proč
prosím, má autor skrytý pod tím pseudonyme nějakou zálibu ve sprostotě, buranství a zlodějství?

– Proč vystupují i další autoři na vašem serveru anonymně, prosím?

– Proč by měla společnost brát v úvahu jakékoliv názory a myšlenky anonymů, prosím?

– Nejdůležitější z pořadatelů demonstrace 11.3., kde má identita „Vidlák“ řečnit, pan doktor Rajchl, již v jednom z prvních videí, kde
dělal demonstraci reklamu, sdělil: „Scott Ritter řekl v jednom rozhovoru: Válka na Ukrajině není válkou Ukrajiny proti Rusku, ale je
válkou NATO proti Rusku, NATO dodává zbraně a Ukrajinci dodávají krev. A přesně tak tomu je.“ Proč prosím podporujete otevřeně proruskou
demonstraci – akci podporující zločinnou útočnou válku Vladimira Putina proti Západu?

Předem děkuji za odpovědi, které bych potřeboval do neděle 5. března 18.00. hodin.

S pozdravem Jiří X. Doležal pro Týdeník Fórum

Myslím, že všichni víte, jaký vztah mám k týdeníku Fórum i k jeho pravdomluvným novinářům. Navíc si mě Herr doležal nebere do huby poprvé. Už před půl rokem na mě narazil a spustil svůj hnojomet. Jeho článek jsem u sebe hned zpopularizoval. A protože silně pochybuji, že by J.X.doležal zveřejnil jakoukoliv mojí odpověď tak, jak jsem jí skutečně napsal, rozhodl jsem se, že mu odpovím prostřednictvím svého blogu:

Milý doležale,

Vidlák je prostě Vidlák. Bloger, který si zvolil tento pseudonym, aby si na něm testoval zvědavce, jako jsi ty. Aby si každý hejhula nebral do huby jeho občanské jméno, překrucoval jeho slova a dělal zbytečné problémy. Vidlák svojí identitu nikdy neskrýval, jen nechodil vstříc jejímu prozrazení. Čtenář, který ho čte dlouhodobě, jeho občanské jméno už dávno zná a pokud to nutně potřebuješ vědět, zeptej se Cempera… ten si dal hodně záležet, aby ho odhalil. Sice to udělal blbě a na první pokus se netrefil, ale teď už by to vědět mohl. Další variantou je, že si přečteš celý vidlákův blog za poslední rok, v jednom článku dokonce svoje jméno prozradil sám.

Vidlák si tento pseudonym zvolil, protože je pravdivý. On prostě Vidlák je. Žije na vesnici, živí se rukama, umí si sám vyrobit jídlo a rozumí zemědělství, což pro vás intervjuky bude navěky nepochopitelná záležitost. Vidlák je buran a pro silné slovo nejde daleko, ale ve sprostotě ti nesahá ani po kotníky.

Další autoři na mém blogu vystupují anonymně, protože vedle vás novinářů se už dávno nedá žít. Místo abyste poskytovali zpravodajství nebo zprostředkovávali různé názory, tak poskytujete propagandu a jakékoliv jiné názory programově potíráte a ničíte. Ber to prostě jako pláštěnku. Máme svobodu slova, můžete si plkat, co chcete, ale nediv se, že si nechceme vaše plivance v jednom kuse vytírat z očí.

Navíc… to bys nevěřil… v naší zemi už se zase na názor vyhazuje z práce… To je také výsledek vaší novinářské činnosti. Máte tam na Fóru jednoho udavače vedle druhého. K tomu se tvoji kamarádi chystají cizí názory i kriminalizovat, takže se nediv, že moji přátelé úplně nestojí o pozornost takových, jako jsi ty.

Jaké názory společnost bere v potaz, to není tvoje věc. Lidi si sami vybírají své názory, sami si vybírají, čemu budou nebo nebudou věřit. Tvoje péče o společnost je dojemná, ale naprosto zbytečná. Nikdo nemá rád tety Kateřiny, které vědí nejlíp, co je pro všechny dobré. Ale co by člověk čekal od novináře, který má za šéfa člověka, který teď prohlásil, že za svobodu slova bojují jen dezoláti a proruští trolové. Možná ti to uniklo, ale dost lidí svobodu slova chce a ještě víc lidí nemá rádo týdeník Fórum a považují ho za naprosté dno české žurnalistiky. Tak hluboké dno, že raději čtou anonymní Vidláky.

Co se týče války na Ukrajině… já vím, že tobě něco takového uniká, ale ber to prostě tak, že u nás žijí lidé, kteří mají pocit, že nám o té ukrajinské válce lžete, až se vám od huby práší. Kdo to od vás byl, který nám tvrdil, že Rusko má munici na tři dny, dochází jim jídlo i rakety a za chvíli bude na kolenou? Kdo to od vás byl, kdo tvrdil, že Putina za chvíli svrhnou a Ukrajina do konce roku 2022 dobude Krym? Kdo asi dvacetkrát tvrdil, že Rusko už nemá rakety a nemá sílu k útoku?

Se nediv, když takhle informujete, že se veřejnost pídí po nějakých lepších informacích. Že chce vědět, jak ta válka doopravdy vypadá, chce vědět, jestli z toho nebude další průser jako v Afghanistánu, jestli náhodou to celé nemůže být nějak jinak. A když tyto informace nezjišťujete vy, tak to holt děláme my. Zadarmo a ve svém volném čase. Netvrdíme, že víme všechno nejlíp, ale vaše články se s realitou rozešly už v dubnu minulého roku. Sorry jako.

A vy, nájemní psáči, jste to zase nepochopili a místo pravdivého informování (třeba o ztrátách obou stran) tak raději mluvíte o cenzuře, těšíte se na ní a ještě to vydáváte za nějaké dobro. Já vím, že to nikdy nepochopíš, ale my nepodporujeme Putina. My si jen jaksi nemyslíme, že je tahle válka v našem zájmu a naopak máme pocit, že na ní kolosálně doplatíme. Tento pocit v nás vláda podporuje svými velmi promyšlenými kroky, když zvedá daně, snižuje valorizace, jsme best in inflace… i best in dluhy… i best in ceny energií… a víš, ono nás to žene na náměstí. Tak nějak se nemůžeme ubránit dojmu, že jsme v bídě příští na řadě. Promiň nám…jaksi se nechceme obětovat ve jménu evropských hodnot. Obzvlášť když je reprezentuje pravdomluvný týdeník Fórum. Za hodnoty reprezentované články J.X.doležala se nám nechce dávat ani statky ani hrdla. Budeš si muset zmobilizovat ty svoje.

Musím se ti přiznat… když Řehka mluví o mobilizaci, tak si vždycky vzpomenu, že bych musel dát své syny pro hodnoty reprezentované tvým šéfem a hned mě veškerá chuť k obraně přejde.

Za odpovědi děkovat nemusíš, nejsou ani tak pro tebe, jako spíš pro moje čtenáře. U tebe bych jen házel hrách na stěnu.

Jo a dovol, abych ti také poděkoval. Málokdo pro nás udělal tolik, co Fórum. Ty osobně na tom máš taky velké zásluhy. Nikdo do našich řad nepřivedl tolik lidí. Nikdo u nás tolik nezdehonestoval žurnalistiku. Díky takovým, jako jsi ty, fungují Vidlákovy kydy a čtenáři jim přibývají jak na běžícím pásu. Zapomněli jste totiž na své poslání. Místo hlídacích psů demokracie jste se stali propagandisty jedné pravdy. Místo míru propagujete válku. Půlku republiky označujete za zrádce. Rezignovali jste na informace, zaměřili jste se na nadávání komukoliv, kdo s vámi nesouhlasí. Je to tak okaté, že lidé mají raději Vidláky než J.X.doležaly.

Máš mé svolení si z tohoto textu cokoliv převzít, upravit, vystříhat, či vytrhnout z kontextu a pak rajtovat na tom, jaký jsem dezolát, buran a sprosťák.

 

Vidlák

Redakce
Latest posts by Redakce (see all)

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (92 votes, average: 4,92 out of 5)
Loading...
115 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)