30.1.2023
Kategorie: Společnost

Jak v tomhle marasmu přežít?

Sdílejte článek:

EVA HRINDOVÁ

Komu není rady, tomu není pomoci… Naskýtá se ale jiná otázka: Jak přežít v zombielandu?


Mluvila jsem o tom v Příčovech, občas o tom píšu tady. Je nutné budovat maximální nezávislost na státu, především na zdravotnictví. Protože jak se z našich občanů bude vytvářet potrava pro děla, potravou pro nenasytný farmaprůmysl už dávno jsme.

Není žádná možnost, jak situaci v budoucnosti zvrátit. Zhypnotizovaní lidé jásají nad novým produktem a těší se na další. Nechávají si dobrovolně vymývat mozky propagandou a nelze s tím nijak bojovat ani to nejde nijak změnit. Můžeme jen čekat, že je nějaký tvrdý náraz z té hypnózy vytrhne. Ale do té doby, než se tak stane, musíme přežít.

Když se mi dva roky před revolucí narodila dcera, velmi jsem prožívala fakt, že nežijeme ve svobodné zemi. Bála jsem se o ni a kladla si otázku: “Co když to nezvládne a ovlivní ji propaganda a nepodaří se mi jako matce tomu čelit? Co když mou dceru život v nesvobodě nějak poznamená?” Bože, a takové otázky jsem si kladla v době, když režim prakticky končil a revoluce byla na spadnutí…

Dnes je to MNOHEM horší. Nebojím se tvrdit, že čelit propagandě a vymývání mozků je mnohem náročnější. Věřím tomu, že někteří rodiče mohli své děti ztratit a taky je ztratili a musí před nimi skrývat své postoje, aby o své děti nepřišli. Jak v takovém světě žít a zachovat si zbytky optimismu a víry v dobro?

Silná témata jako rodina, lidská práva, svoboda slova a mír nejsou nic. Lidi to prostě nezajímá, není to pro ně důležité. A nebudou si nic dělat ani z chyb vlády a nového prezidenta. když mluvím o nárazu (který je může vytrhnout z hypnózy), tak jím nebude nic menšího než skutečná válka nebo něco jako brutální vyvlastňování, měnová reforma nebo něco podobného. Nějací političtí vězni nikoho nezajímají. Chudoba lidí a krachy firem taky nikoho nezajímají.

Lidi zajímá styling politiků a názory influencerů a celebrit. Řeší flanelové košile, geopolitika jim nic neříká.

Ostatně jak se věci budou vyvíjet, jsme mohli vidět už první den po zvolení nového prezidenta. Tisková mluvčí prezidenta selhala, měla trapné vystupování, které se zajídalo i generálovým věrným fanouškům. Generál si ji ale nechá. Samozřejmě – byla mu vybrána a generál o lidech v týmu nerozhoduje, na to má jiné kmány. Takže jsou sociální sítě zaplaveny komentáři, které neprofesionalitu mluvčí omlouvají mládím, alkoholem, euforií z vítězství, atd. Tak jistě, proč nemít na vrcholném postu ve státě někoho nezkušeného a neprofesionálního? Stojí na správné straně a tím je veškerá kritika smetena ze stolu. A tak dál, a tak dál… Prostě to tak je – i kdyby generál skutečně vyvolal válku, projde mu to. Společnost je zpracovaná a není o tom pochyb. Projde mu úplně všechno a sveze se na tom i vláda.

Takže jak v tomhle marasmu přežít? Když nechcete přijít o děti, o zdraví, o majetek, o svobodu? To budou otázky budoucích let. Protože bavit se o nějaké změně nemá smysl. Není ji s kým udělat.

 

Eva Hrindová

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (53 votes, average: 4,66 out of 5)
Loading...
84 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)