2.1.2023
Kategorie: Politika

Druhý díl novoročního kázání v podání premiéra Fialy se nijak nelišil od výkonu předjezdce Vystrčila

Sdílejte článek:

VÁCLAV MUSÍLEK

Druhý díl novoročního kázání v podání premiéra Fialy se nijak nelišil od výkonu předjezdce Vystrčila. Stejně starostlivý výraz, stejné bezobsažné fráze.

Jenom byl více militantní ve smyslu toho, že z rozvráceného státního rozpočtu musíme nakoupit co nejvíce zbraní, protože to prý nám jedině zajistí bezpečnost. Asi hlavně současné vlády před lidmi, kteří už jí mají plné zuby. Taky jsme se dověděli, že se máme moc dobře a že za to vděčíme především našemu členství v EU a NATO.

Zbytek projevu se vedl ve směru nekonečné sebechvály a podlézání voličům. Ani slovo o příčinách energetické krize (no aspoň ji nesváděl na válku na Ukrajině), ani slovo o dlouhodobém vývoji na Ukrajině a roli Ameriky, ani slovo o smrtící zelené politice EU atd. Za to jsme se dověděli, že vláda bojuje s inflací tím, že v rozpočtu na rok 2024 konečně začne snižovat výdaje. No nevím, buď se najde zase nějaký důvod proč to nejde, nebo si pan premiér myslí, že už to nebude jeho starost.

Snad to druhé bude blíže pravdě.

 

Václav Musílek

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (31 votes, average: 4,94 out of 5)
Loading...
32 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)