20.12.2022
Kategorie: Politika

České předsednictví EU je plné omylů

Sdílejte článek:

JINDŘICH KULHAVÝ

České předsednictví v EU se blíží ke svému konci a má pro Čechy, Moravany a Slezany hořkou příchuť. Po celou dobu pseudovlády Petra Fialy tato partička neudělala pro Českou republiku zhola nic. Po celou dobu se starala především o Ukrajinu a za svůj největší úspěch považuje přesvědčení Maďarska k podpoře poskytnutí další obří půjčky této černé díře na peníze. Ovšem za cenu uvolnění financí navíc i pro samotné Maďarsko. Orbán tak přistoupil na něco, co se jím spravované země nedotkne, protože Maďarům je případná ztráta víceméně dorovnána.

Jedním z posledních počinů Evropské unie se stalo další zdražení emisních povolenek a zpřísnění dopadu i na jednotlivé firmy a domácnosti. Brusel ve svém naprosto nesmyslném a neopodstatněném honu za uhlíkovou neutralitou posiluje špinavý byznys s emisními povolenkami přihrávajícím obchodníkům s nimi obrovské množství peněz, které jsou vybírány nejen od průmyslových a energetických společností. Nově se budou dotýkat všech majitelů nemovitostí, kdy výše této speciální daně za produkci CO2 bude určována energetickou náročností domů na jejich vytápění. Pokud si nedokážete představit, co to znamená, pak tedy to, že čím máte starší dům, tím více za tuto daň zaplatíte. Zapomeňte pak i na krby, kamna či kotle na jakékoliv palivo mimo elektřiny, ovšem ani ta Vás neochrání, budete li ji používat k vytápění starší nemovitosti. Na její modernizaci budete sice moct dostat určitou evropskou dotaci, ovšem představa, jak se všechny domy oblepují polystyrénem (což je obrovský problém pro budoucnost a kdo viděl dům po jeho sundání a časté problémy s plísněmi, musí se zhrozit), případně jinými izolačními materiály, je prostě hrozná. Absolutně se poté vytratí prvky staré architektury a centra měst se razantně změní. Nebo ne a tyto krásné stavby zůstanou prázdné.

Nebavme se však pouze o architektuře. Technologické úpravy a změny budou mít nevyčíslitelné a těžko představitelné náklady na renovace starých, ale i stavby nových budov a domů. Povolenky zase navýší ceny naprosto všeho, co se vyrábí a dováží, protože mají zasáhnout i dopravu včetně té lodní. Inflace může poposkočit o dalších plno procent. Netýká se to tedy jen tepla, ale také průmyslu, zemědělství, dopravy, potravinářství, prostě kompletně všeho představitelného. Green Deal, kterého je bezuhlíkové hospodářství součástí, udělá z života v Evropě peklo. To vše kvůli honu za nesmyslem, protože o přebytku CO2 na planetě nemůže být ani řeč. Jde o holý nesmysl zneužitý agendou vzniklou k likvidaci evropské životní úrovně a k návratu většiny eurounijních zemí zpět do středověku. Obchodníci s povolenkami si naopak mnou ruce nad dalšími obrovskými možnostmi vedoucími k jejich zbohatnutí na úkor všech běžných obyvatel našeho kontinentu.

Na obranu před šílenstvím vzniklým v evropském parlamentu se už postavila i řada významných vědců a klimatologů. Většina z nich nazývá nulovou uhlíkovou stopu jako totální ,,hovadinu“, která může mít na přírodu i lidstvo mnohem horší dopady než má současná produkce CO2. Připomeňme si, že dalším počinem EU je likvidace chovů dobytka, a tím tedy i přiblížení se k potravinové krizi. Zvláště když ruku v ruce se snižováním produkce masa a živočišné výroby jede i snaha podobně omezit tu rostlinnou. Pokud toto není záměrně vyvolávaná krize, pak už nevíme, jaký důkaz o záměrné likvidaci evropských standardů potřebujete, abyste uvěřili. Fialovo předsednictví v EU by mělo směřovat k ochraně českých zájmů. Naše zemědělství bývalo pýchou předlistopadových vlád (myšleno před rokem 1989) a dokázalo uživit český národ. Podobné parametry měl náš průmysl, byť ne vždy byl úplně moderní. Postupně jsme o tyto výhody přišli, nicméně i tak jsme byli pro zahraniční partnery zajímavými. Postupně se našim politikům podařilo rozprodat téměř vše a z toho, co tu zbylo teď, díky Fialovi už moc nezískáme. Opět budeme odvádět další obrovské množství peněz, které přistanou na kontech obchodníků s emisními povolenkami.

Fiala pro Českou republiku neudělal vůbec nic a předsednictví EU na tom nic nezměnilo. Svět bude nadále produkovat miliony tun CO2, aniž by se na planetě něco změnilo k horšímu, protože příroda si s uhlíkem poradí. To už je dávno prokázáno, nijak to teplotu na Zemi nemění. K tomu mnohem více přispívá aktivita Slunce a přirozené cykly, které se průběžně mění a určují klimatické změny. Evropa, respektive pár set ekošílenců, si však dali svůj vysněný a nelogický cíl, díky kterému všichni razantně zchudneme a budeme dřít na profit elitářských byznysmenů. Ukrajinsko-eurounijní premiér Fiala tak zasadil českému národu, průmyslu a zemědělství další smrtelnou ránu a svou nečinností pouze prohloubil stávající i přicházející krizi. Většího škůdce, než je Pětikoalice, jsme tady ještě neměli. A to je vysvědčení, které Fialovi po roce vlády inadhled vystavil.

Jindřich Kulhavý

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
33 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)