26.11.2022
Kategorie: Politika

Míra chybovosti u presidentských kandidátů?

Sdílejte článek:

LUBOŠ ZÁLOM

Ministerstvo vnitra vyřadilo z prezidentských voleb některé alternativní kandidáty. Především pány Janečka, Březinu a Diviše. Zajímavé je, že chybovost v dodaných podpisových arších byla u těchto kandidátů takto vysoká, zatímco u “Kandidátů Národní Fronty” (tak tomu budu říkat, lepší označení nemám) tak vysoká míra chybovosti nebyla. Přitom archy jsou vždy v podstatě stejné, a brigádníci či dobrovolníci dobře věděli (a dělali to), že musejí zkontrolovat všechny náležitosti, včetně čísla osobního dokladu. Nebo že by Národní Fronta měla tak vysoký náskok a dodala mnohem více podpisů, než bylo potřeba?

Něco tady smrdí. Já nechci předjímat nějaké konspirační teorie o tom, že výše zmínění kandidáti byli vyřazeni na něčí příkaz a že se tady manipuluje volbami. Protože to nedává smysl. Šance pánů Březiny nebo Janečka na zvolení byla velmi malá. A jejich kandidatura by podle mého názoru ani příliš nenaředila hlasy Kandidátů Národní Fronty – kdo jde volit Janečka, patrně není disciplinovaným pravdoláskařským voličem paní Nerudové, atd. Ten skutečný souboj se odehraje až v druhém kole, a tam se nikdo z alternativních kandidátů neprobojuje. Na druhou stranu, ministerstvo vnitra vedl donedávna darebák z darebáků nejdarebáčtější, socan Hamáček, a ted jej řídí lump z lumpů nejlumpáčtější, tedy totalitář Rakušan. Ryba smrdí od hlavy. Manipulace s volbami čistě jako signál veřejnosti, že nic nemá cenu, že nemá cenu se zajímat o volby, nemá cenu chtít něco jiného, protože stát si všechno udělá po svém, to určitý smysl dává. Je téměř jisté, že napadnutí výsledků sčítání u soudu nic nevyřeší.

Tak či onak, nemám v prvním kole koho volit.

Národní fronta zvítězí.

Do této národní fronty patří samozřejmě i Babiš. I on představuje, stejně jako Nerudová, Bašta či Pavel, vše to prohnilé a páchnoucí na naší politické scéně. Představuje nenávist vůči svobodě. Představuje bídu a úpadek – materiální i duševní. Přesto se z toho právě Babiš tak trochu vymyká, jediným lehce pozitivním faktorem (opakuji však, že jemu bych hlas nedal): pokud by se stal prezidentem Babiš, bude stát proti veřejnoprávním médiím, bude stát proti pravdoláskařským pseudointelektuálním a kulturním autoritám, bude stát proti současné vládě – což je pro nás občany poněkud výhodnější pozice. Bude-li totiž vítězem voleb dejme tomu paní Nerudová, nastane nepříjemná situace: všichni společně budou stát v jednom pevném šiku proti nám a budou pracovat na dalším ničení naší svobody. Hrad, média, i vláda.

 

Luboš Zálom

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 votes, average: 4,93 out of 5)
Loading...
59 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)