18.11.2022
Kategorie: Společnost

Proruská čepice

Sdílejte článek:

EVA HRINDOVÁ

Ještě si to pamatuju. Těsně před revolucí jsme na státní svátek vyráželi ve velkém na nákupy do Polska. S mým bývalým mužem jsme využili nabídku jeho podniku a vyrazili jsme také. Protože takový nápad mělo více tehdejších odborářů, stáli jsme na hranici dlouhé hodiny. Do ráje nákupů jsme dorazili až později odpoledne. Stihli jsme nakoupit jedny plesnivé džíny a dvě nádherné dřevěné sošky Buddhy. A samozřejmě krowky.


No a máme to zpátky. Zase jezdíme do Polska na nákupy. Snad jen s tím rozdílem, že zájezdy nepořádají odboráři, ale komerční cestovky a mnohem více lidí jezdí vlastními auty.

Není to moc pěkný výsledek posledních několika dekád od revoluce. Svobody ubývá a už ani není levné zboží, které si mohou lidé dopřát výměnou za omezování svobod. Místo drahých restaurací chodí lidé do stánků rychlého občerstvení. Na kvalitu už lidé přestávají mít peníze. Obchody zanikají, restaurace krachují. I ti, kteří ty prachy mají, se budou potýkat s nižší nabídkou. Nebudou mít kde své prachy utratit… Snad jen za elektroauto? Těch bude dostatek.

Krásnou tečku za včerejším svátkem svobody udělala ruská pomatená skupina Pussy Riot, která se drží na výsluní jen díky tomu, že plive na svou zemi a všichni rusofobní fanatici se z ní mohou potentočkovat. Zážitek plný hnusu ještě umocnili novináři, kteří si vybrali ženu s čepicí v barvách naší vlajky (prodává se na fanouškovském sportovním e-shopu) a vydávali ji za proruskou podporovatelku v ruské čepici. To fakt nejde ani vymyslet. Úroveň žurnalistiky po 33 letech “svobody” to ale dokumentuje bravurně.

Co chcete v zemi, kde novináři nepoznají ani vlastní barvy a kde vlaje více vlajek ukrajinských než českých…

 

Eva Hrindová, fb

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (58 votes, average: 4,74 out of 5)
Loading...
135 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)