8.11.2022
Kategorie: Ze světa

Evropa se díky neochotě Ukrajiny uzavřít s Ruskem mír, a díky Bruselským sankcím na Rusko zřítila do ekonomické katastrofy

Sdílejte článek:

MICHAEL SVATOŠ

V sobotu 5. října konečně Brusel veřejně přiznal, co si šuškají bankéři po celém světě – Evropa se díky neochotě Ukrajiny uzavřít s Ruskem mír, a díky Bruselským sankcím na Rusko zřítila do ekonomické katastrofy, která hrozí rozměry pověstné krize ze 30-tých let minulého století. Evropu podle všeho čeká obrovská nezaměstnanost a děsivý propad životní úrovně. Hlad, bída a zima se po devadesáti letech vrátí do Evropy. V dnešní analýze si vše podrobně vysvětlíme.


V pátek 4. října zveřejnila Čína výsledek své letošní platební bilance (current account) za prvních 9 měsíců letošního roku. Čína letos už vytvořila obchodní přebytek ve výši 310 miliard dolarů. To je o 56% více, než za prvních 9 měsíců loňského roku! Zjednodušeně platí, že čím vyšší obchodní přebytek má stát, a čím více tento přebytek roste, tím lépe se mají, a budou se mít jeho občané.

EU, která se nemá čím chlubit, zveřejnila konečně v sobotu 5. října aspoň výsledek své letošní platební bilance za duben až červen. EU hospodařila v tomto období se ztrátou – 37 miliard dolarů, a to je propad o 383% oproti minulému roku! Obecně platí, že čím vyšší obchodní deficit stát vytvoří, tím hůře se mají jeho obyvatelé, a čím je propad deficitu rychlejší, tím hůř se občané takovéhoto státu budou mít.

Shrnuto: Česká televize lže, až se hory zelenají. Před pár dny tvrdila, že Čínská ekonomika se zadrhává a má potíže. Podle světových bankéřů si ale Číňané letos polepšili o 56%, a Evropané si letos pohoršili o 383%! Na fotografii oficiálního materiálu EU vidíte graf. Červená čára je Eurozóna (Slovensko). Modrá čára je EU (Česko i Slovensko). Obě čáry zaznamenávají po jednotlivých čtvrtletích výsledek přebytků, a nebo schodků účtu platební bilance. Při krizi v letech 2008-2011 byla čára grafu v záporných hodnotách, a do nich se letos opět zhroutila. Na základě svých zkušeností z minulé krize si můžete spočítat, jak Vás současná krize zasáhne. Jenže pozor, pád teprve začal, a není náhodou, že EU dosud nezveřejnila výsledky za měsíce červenec až září, jako Číňané.

Pokud nebude okamžitě uzavřen mír, a pokud nebudou okamžitě získány zdroje levných energií, dojde k úplné likvidaci evropského průmyslu. Propad vývozu zboží a zemědělských produktů je děsivý. Za duben až červen 2021 byl zisk z tohoto vývozu 73 miliard EUR, ale letos je ve stejném období prodělek -62 miliard EUR. Čína a další země, díky politice sankcí proti Rusku vytlačují evropské zboží z trhu nejen ve světě, ale i v Evropě. EU se tak řítí do ekonomické katastrofy, která potkala Rusko po rozpadu SSSR, a Česko v devadesátých letech. Pokud tento propad výroby nebude zastaven a výroba se opět nerozjede – přijdete až o polovinu své životní úrovně! Je na čase podpořit v Česku všechny opoziční síly, které tomu chtějí zabránit. Fialová koala musí skončit!

 

Michael Svatoš, FB

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (40 votes, average: 4,80 out of 5)
Loading...
33 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)