4.11.2022
Kategorie: Politika

Drzost Pětikoalice je nekonečná

Sdílejte článek:

JINDŘICH KULHAVÝ

Vláda má za sebou cestu, kterou je výjezdní zasedání její části do Kyjeva. Kde skutečně členové té nejhorší vlády v historii samostatné české republiky byli, to skutečně netušíme, nicméně závěry této akce jsou doslova šokující a musí naštvat každého normálního člověka majícího určité povědomí o národní hrdosti. Hovořit o obnově Ukrajiny nyní, kdy není jasné, bude li co obnovovat, je jen zástěrka.

Samotná snaha dát kyjevskému válečníkovi vše, na co si vzpomene, navíc i u nás ceněný řád, je strašidelná. V České republice došlo k nejvyššímu zdražení elektrické energie na světě, přestože patříme na úplnou špici v její výrobě v přepočtu na počet obyvatel. Ceny plynu razantně vyskočily a jsme jedinou evropskou zemí nemající smlouvu napřímo s Gazpromem. Máme jednu z nejvyšších inflací v Evropě a její reálná výše je mezi 20ti až 25ti %. Navýšeny byly nájmy. Pohonné hmoty jsou na svém historickém maximu a benzín i naftu máme dražší než ve Francii, na kterou jsme ještě před rokem koukali v tomto směru s despektem. Potraviny, respektive jejich kvalita je u nás dlouhodobě horší než v sousedních zemích, přesto jsou drahé. Nově jsou snižovány gramáže toho, co zůstalo v původních velikostech balení. Je naplánováno vysoké zdražení pitné vody, nově až o dalších 30%.

Mimo realitu v této situaci zůstávají důchody, jejich skutečná úroveň při pohledu na výše popsané klesá a senioři se dostávají na pokraj chudoby, přesto vláda uvažuje o posunu výše věku opravňující k odchodu do důchodu. Dle odborníků může český občan v jednoduchých provozech pracovat do 75ti let. Zdá se tedy, že se vláda chce zbavit důchodců úplně a po dosažení tohoto limitu nabídne asi euthanasii. To vše i přesto, že byly odebrány peníze zdravotním pojišťovnám, zvýšil se díky všeobecně vysokým cenám výběr DPH, taktéž stát díky dividendám a obrovským ziskům přinejmenším výhledově bohatne na ČEZu. O mnoha formách daní u pohonných hmot už nemá cenu ani hovořit. Čistě teoreticky má tak stát k dispozici mnoho peněz navíc a při správném hospodaření by měla státní pokladna penězi přetékat. Zvláště, když by od příštího roku měla platit až 80ti procentní daň z neočekávaných zisků spojených se současnou situací. Posun platnosti výběru na příští rok samozřejmě umožňuje firmám, kterým to hrozí, se na tuto situaci připravit a zisky uklidit. Navíc už příští rok nebudou nárůsty zisků tak velké, aby byly považovány za neočekávané, protože bude záležet na tom, s jakým rokem budou porovnávány. Zde zůstal prostor pro machinace. Přesto lze říct, že jakékoliv navyšování daní je pouze snaha více okrádat podnikatelské subjekty a vše bylo řešitelné ihned a jednodušeji.

V popisu negativních skutečností bychom mohli pokračovat ještě dlouho, pojďme na obrácenou stranu mince. Jak stát hospodaří s tím, co vybere? Vláda si odsouhlasila další obří schodek státního rozpočtu, tentokrát 295 miliard korun. Na co ty peníze potřebuje, když se zlepšení životní úrovně Čechů nekoná? Podpora našeho průmyslu je v této kritické době nulová, školství nevzkvétá a uvažuje se o zavedení školného pro naše studenty na vysokých školách. Sportovní oblast strádá a výchova mládeže v tomto směru už dávno ekonomicky ruinuje rodiče. Její kvalita klesá. Kultura má období blahobytu za sebou a dostává se do relativně složité situace, kdy lidé za divadlo či kina nemohou utrácet. I přesto většina herců nadále patří k podporovatelům vládní koalice, což je vcelku zvláštní a jen to odpovídá kolaborantskému chování, které jsme vnímali třeba i za 2.světové války či v období socialismu. Naopak média jsou přeplácena, protože jsou hlásnou troubou liberalismu, z něhož vychází i vládnoucí politická pseudoelita. Jde o jedno z mála odvětví, které na současné situaci profituje, což nebrání k vznášení dalších ekonomických požadavků například ze strany vedení ČT a ČRo. Zde je třeba ještě zmínit snahu o likvidaci jakékoliv konkurence z tzv. 2.břehu, ke které napomáhá teorie jediné pravdy a obrovská cenzura.

To vše je však nic proti tomu, jakou ukrajinizací prošla vláda Petra Fialy. Jsme zemí projevující nejvyšší nenávist vůči Rusku. Jedině u nás visí modrožluté hadry na státních i soukromých budovách. Podpora Ukrajinců u nás dosáhla natolik vysokých měřítek, že jim naši občané mohou jen závidět. Nově se zvyšují příspěvky na bydlení, elektřinu a plyn získávají za staré ceny, ani další formy podpory nekončí. Nehovoříme o tom, že mnoho peněz si odváží sebou při návratu na UA a často tam žijícím chodí nadále naše podpory. Přesto ministr Rakušan pozval k přezimování u nás další milion Ukrajinců, kterým díky přístupu Zelenského a Západu Rusové začali likvidovat energetickou infrastrukturu. Což přimělo Fialu sáhnout opět do státní kasy a uvolnit 20 milionů na nákup dieselových generátorů elektřiny. Jen pro představu, to je tak 5 takových zařízení nevalného výkonu, které Ukrajinu nezachrání a nás stojí další peníze. Je to nic proti tomu, co už nás podpora Zelenského stála a co je ještě v plánu. A milion dalších Ukrajinců u nás námi živených je doslova likvidační číslo. K tomu přidejme výcvik tamních válečníků u nás, přesuny našich zbraní na východ, to vše za současné likvidace českého průmyslu a úprku zahraničních firem do jiných zemí, tedy s výhledem na vysokou nezaměstnanost. Je tedy třeba se zeptat, kam kráčíme a jak dlouho ještě budeme toto chování Fialy & spol. tolerovat? To i přes zjevně velkou skupinu Čechů zahalených do ukrajinských barev. Je jich opravdu dost na to, aby vládu ochránili, nebo milion pozvaných Ukrajinců má být de facto armáda žoldáků chránících úzký okruh politiků z Pětikoalice? Odpovězte si na to sami. Jisté je, že český lev umírá. A u jeho lůžka tančí naše zdegenerovaná vláda.

Jindřich Kulhavý

Redakce
Latest posts by Redakce (see all)

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (56 votes, average: 4,93 out of 5)
Loading...
70 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)