1.11.2022
Kategorie: Ze světa

Švýcarsko oficiálně vyhlásilo sankce proti Ukrajině

Sdílejte článek:

JINDŘICH RAJCHL

To znamená, že jakýkoliv vojenský materiál švýcarské výroby nesmí být dodán na území Ukrajiny.

Takže buď Švýcarsko ovládly proruské síly a Putinova pátá kolona, nebo naše vláda lže, když těmito nálepkami označuje všechny subjekty vystupující proti dovozu zbraní do oblasti válečného konfliktu.

Postoj, jenž nyní zvolilo Švýcarsko, zastává naše strana PRO již od 24.2.2022, kdy k eskalaci konfliktu na Ukrajině došlo.

Samozřejmě neočekávám, že by to naše hysterická kavárnická úderka pochopila. Spíš bych si tipnul, že začnou bojkotovat švýcarskou čokoládu coby doplněk svého pravidelného lattéčka. 

Nesmírně si vážíme švýcarské politické reprezentace, že se k tak odvážnému kroku odhodlala. Ukázala celé Evropě, že jasný protiválečný postoj je výrazně racionálnějším přístupem než vyvěšování bannerů s Putinem v pytli pro mrtvoly.

Kéž bychom i u nás již brzy měli vládu jako ve Švýcarsku.

My v PRO jasně deklarujeme, že v případě převzetí vládní odpovědnosti, bychom se ke Švýcarsku bezodkladně připojili a neprodleně zastavili vývoz jakékoliv vojenské techniky do oblasti válečného konfliktu.

„Vedu-li válku proto, abych dosáhl míru, vytvářím válku. Mír není stav, jehož by se dalo dosáhnout válkou. Jestliže uvěřím v mír dosažený zbraní, pak zemřu, sotva odzbrojím. Mír mohu nastolit jen tehdy, pokud ho sám vytvářím.“

– Antoine de Saint-Exupéry

 

Jindřich Rajchl

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (56 votes, average: 4,80 out of 5)
Loading...
38 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)