23.10.2022
Kategorie: Politika

Fialová vláda česko-ukrajinské rozpočtové nezodpovědnosti

Sdílejte článek:

JIŘÍ JURČÁK

To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou, že pane Fialo! Myslím, že není v politice moc situací, na které pasuje známé úsloví, “kdyby to nebylo k pláči, bylo by to k smíchu”. A já se dnes ráno opravdu s chutí rozesmál.

Přiklepli nám půjčku na pomoc Ukrajině! Hurá! Jak vidno z fotografie zveřejněné v médiích, usmívá se radostně i pan Rakušan, div mu nevypadnou oči z důlků. Samozřejmě, že já mám ten úsměv poněkud zkalený praktickými důsledky pro nás pro všechny, protože pan Fiala a spol. si sice půjčili u mezinárodního fondu, ale splácet to samozřejmě budeme my. Tedy my všichni, kteří tvoří nějaké hodnoty a užitečné služby, což se (nejen)dnešní vládnoucí politické garnitury až tak moc netýká. Takže proč by tu sekyru nezaťali ještě hlouběji, než je opravdu nutno. Vždyť tato investice do budoucnosti se jistě vyplatí. Nejen ideově. Naše ukrajinsko-unijní-česká vláda nám přece na beton dávno dopředu zajistila ty nejlukrativnější investice při obnově ukrajinského Luhanska. Samozřejmě, prozatím je v tom drobný zádrhel, protože tato oblast je, jistě jen dočasně, pod ruskou správou. Ale signály byly vyslány a nákup F – pětatřicítek je na dobré cestě. Sice si na ně opět půjčíme, ale v době takovéto inflace je to vlastně výhodná investice. A na sociálních sítích je spousta uvědomělých občanů (i občanek), kteří s radostí nasadí a položí, za ty správné hodnoty, svůj život. Kdo by se zabýval takovými podružnostmi, jako je energetická krize, problémy firem nejen ve výrobní sféře, či výší záloh na základní lidské potřeby některých méně výkonných a nízkopříjmových jedinců. Nejdůležitější je přece vyslat ten SPRÁVNÝ SIGNÁL Evropě a celému světu! My, hrdí Češi, jsme opět zvedli ten pomyslný prapor solidarity a pokroku a bez ohledu na vlastní oběti, stojíme v první linii v boji proti agresorovi. I za cenu zadlužení a pokud to bude zapotřebí i za cenu postupného sebezničení a obětí nejvyšších. Jsem přesvědčen, že paní Uršula vdL to jistě patřičně ocení a pan Fiala opět sklidí při dalším setkání sladké ovoce dalšího sbližování. Taktéž lze předpokládat, že dnešní vrcholní politici si hlasitě řekli o zasloužené místo v některém z evropsko unijních orgánů a to nikoli, bohužel, orgánech tělesných. I když … už dávno jsem si všiml, že z jednoho análu jsme hlavu na chvilku vytáhli a nadechli se, abychom ji o to více zabořili do análu druhého. Ale co dělat? Kamoš říká, že je to vláda rektálních krtků a jak víme, krtci jsou u nás přísně chránění.

Ano, tato vláda rozpočtové zodpovědnosti dělá co může. A může prakticky všechno. Uspořádat naprosto zbytečný mejdan pro (nejen) evropské papaláše v Praze, který samozřejmě nazveme „supersumitem“! Sice se nevyřešilo vůbec nic, ale proč nezaplatit Macronovi slušné píárko a ještě mu za to poděkovat.

Navýšit rozpočet na servis hlavním evropským hybatelům při řešení jejich problémů, občas se nechat peskovat a ještě tomu říkat „úspěšné české předsednictví“.

Chránit do roztrhání těla i svědomí zájmy amerických a německých investičních fondů, nadnárodních společností a zájmy našich „spojenců“, ať to stojí co to stojí. Vždyť ti schopní a pracovití se s tím nějak vyrovnají a ti líní a neschopní… no – ti si přece mohou dojít pro žebračenku na úřad. A nemusí se při tom vůbec stydět. To je prostě demokracie a přirozený výběr. Je konečně potřeba oddělit zrno od plev. Na úřadech sice nestíhají a ti neschopní neschopi řekají víc než jsou často schopni překlenout, ale všude přece nabízejí velmi výhodné půjčky s výhodným, cca šestnácti i víceprocentním úrokem.

Snížit počet úředníků na ministerstvech zrušením odborných náměstků a udělat z nich ředitele sekcí či odborů. Takže můžeme s klidným svědomím vytvořit nová místa (hlavně tomu, PROBOHA, neříkejme trafiky!), pro naprosto nutné politické náměstky. Rozmrazit věrchušce platy a chudinu poslat pro žebračenky. A ještě si zatleskat, jak to děláme dobře a myslíme na lidi…

Atd. atp., dalo by se tady o naší, tedy spíš – jejich – vládě povídat až do aleluja. Ale asi je to tak správně a asi to tak má byt. Protože všichni jsou spokojeni, drtivá většina našeho skvělého pana premiéra i s celou jeho suitou, hlasitě podporuje, takže je vše v oukeji a vlastně si nemáme na co stěžovat. Ti věční remcalové jsou buďto mdlého rozumu, nebo proruští švábi. Takže, pro jistotu, je třeba si je zaznamenat a zapamatovat všechny. Protože demokracii si rozvracet nedáme a se sovětským…ééé…evropským a americkým svazem na věčné časy a nikdy jinak!

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (37 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
49 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)