15.10.2022
Kategorie: Humor

Jak se baví internet: O připojení Královce k České republice

Sdílejte článek:

EMA

Pan Roubíček přistoupil do vlaku a našel si kupé, ve kterém jela dáma v nejlepších letech a starší pán, který si četl knihu. Vlak se rozjel a pán otevřel okno. “Okamžitě to zavřete nebo zmrznu”, povídá ta dáma. “V žádném případě, to bych se udusil”, na to odpoví pán. Oba se hádali a Roubíček už toho měl plné zuby, když přišel průvodčí. Situace byla nerozhodná, a tak se zeptal Roubíčka, co by chtěl on. “Kdyby bylo po mém, tak bych nejdříve to okno otevřel a nechal zmrznout tu dámu. Pak bych ho zavřel a nechal udusit toho pána”.

Naše dcera se právě vrátila z té bláznivé záškolácké ekoakce.
A hodně naštvaná, jelikož jsme ji tentokráte už v zájmu ochrany klimatu nevyzvedli a nechali jí se trmácet domů skoro hodinu vlakem a autobusem.
U poněkud suchého, ale zaručeně veganského sójového koláče (jen pro ni, my, staří a neekologičtí zabedněnci jsme měli klasické vepřo knedlo zelo), došlo k velkému překvapení. Sdělili jsme jí totiž, že od zítra bude jezdit do školy autobusem. Autobus sice jezdí jednou za hodinu a ona tak bude ve škole hodinu dopředu – ale za dobrý pocit, že šetří planetu, když nebudeme zbytečně jezdit autem, to přece stojí! 
Když jsme navrhli místo autobusu kolo, odmítla. Je to prý u nás hornaté se spoustou stoupání a kromě toho prý bude brzo zima. Snad jen prý, že by k Vánocům dostala elektrické kolo?
Na můj otcovský údiv “Vánoce?. To je přeci naprosto neekologické! Všechna ta barevná světla a CO2, které vzniká při hoření svíček”, se dostavil první pre-pubertální protest, který se až moc podobal trucování z období 2. až 3. roku jejího života.
A jak jako elektrické kolo?
Copak naše dcerunka ještě neviděla jak dopadá krajina v místech, kde se ze země získává ta vzácná hornina potřebná pro akumulátory?
Teď sedí u sebe nahoře v pokoji při osmi stupních. Naše ekologické svědomí nám totiž ode dneška už nedovoluje více v jejím pokoji zbytečně topit. (Pravděpodobně si tam alespoň prsty zahřívá ťukáním SMS o svých “nenáviděných rodičích”, které posílá svým kamarádkám přes iPhone.)
A tak jsme jí oznámili že jí mobil úderem 19. hodiny sebereme. Je totiž nezodpovědné plýtvat elektrickým proudem pro nějaké konversace a zadruhé… ta těžba lithia a ekologické důsledky… 
Jejím protestům proti tomuto vyvlastnění jsme s klidným hlasem opanovali, že iPhone buď obratem darujeme hladovějícím dětem v Africe, nebo prodáme a výtěžek dáme na ochranu deštných pralesů v Jižní Americe.
Nicméně pořádně veselo teprve bude od pondělka:
To vyměníme její krásné oblečení za jutu, vlnu a oděvy z lněné tkaniny. Její Nike boty s plastovou podrážkou budou důsledně nahrazeny přírodními holandskými dřeváky
Pokud se pak stále ještě bude vztekat, má dvě možnosti:
1) konečně pochopit jakým ekofašistům bez mozku naletěla…
2) …nebo konečně pochopit jakým ekofašistům bez mozku naletěla!
Děkujeme Gréto.
Inspirovala si nás v otázkách výchovy tak, jak to doposud nikdo nedokázal!
Maminka a já jsme právě volali nahoru na dcerku: “Sjedeme si do Mekáče. Ty máš v ledničce veganský řepný mls!” 
Doufáme, že než se k večeru vrátím ten řev ustane.

 

Konečné výsledky referenda o připojení Královce k České Republice, které proběhne v pondělí v Praze, hovoří jasně. Královec, dosud neprávem nazývaný Kaliningrad, se jednomyslně připojuje vůli 99,5% voličů k České republice.

Stane se tak oficiálně 28.10., čímž Česká republika zrecykluje již používaný státní svátek, který se nyní váže pouze ke vzniku již neexistujícího státního útvaru. Vedení 15., tedy Královeckého Kraje, převezme národní správce, který povede Královecký Kraj do řádných Krajských Voleb. Úlohu národního správce se uvolil převzít pan Babiš, neboť má nejlepší předpoklady k překonání jazykových bariér, díky tomu, že plynně hovoří univerzální panslovanskou svahilštinou. Někteří sice namítají, že je trestně stíhaný, nicméně ministrant spravedlnosti Blažek už se nechal slyšet, že „vzhledem k tomu, že Babiš půjde do Královce, tedy z cesty, je další jeho trestní stíhání nadbytečné a bude řešeno odklonem (spisu do skartovačky).“

Původní obyvatelstvo získá dočasně statut strpěné osoby a budou mu vyhrazeny ruservace. Z těchto ruservací bude zřízen humanitární koridor přes Litevské území do prdele do Běloruska. S tím souhlasil i Lukašenko, kterému se nedostává pracovních sil do bramborových brigád rychlého nasazení. Zároveň mohou původní obyvatelé po složení státnice z českého jazyka, prokázání znalostí české kultury (zkouška z Troškových filmů a Vieweghových knih) a po spálení podobizny Putina na rituálním ohni požádat o občanství ČR a odejít do Německa. Poslední možností je setrvání v ruservaci. Do ruservací jsou již připraveny celní zásoby zabaveného špiritusu z likérky Drak, čímž bude dosaženo konečného řešení ruské otázky (ruská otázka zní: У вас есть водка?). Soubor těchto opatření získal zastřešující název Zemanovy Dekrety.

Náčelník generálního štábu AČR a ministrantka obrany Afroameričanová oznámili zřízení Baltské námořní flotily a tedy vznik Námořnictva České republiky. Na slavnostním banketu nově vzniklého námořnictva, který se konal v Jindřichově Hradci v areálu firmy Fruko Schulz, kam se představitelé dostavily na jednání o dodávkách klíčových komodit pro nově vznikající loďstvo byla představena celá řada skvělých řešení. Hlavním velitelem námořních sil v Královci se stane MUDr. Lukáš Pollert, který byl při této příležitosti jmenován kontradmirálem. Vlajkovou lodí se pak stane letadlová loď Kapitán Korkorán, dříve vyřazená USS John F. Kenedy, r.v. 1964, kterou spokojené státy České Republice velmi výhodně smění za zásoby lithia pod Cínovcem. Pro doplnění loďstva byl potom na Lipenské přehradě armádou zrekvírován převozní prám ATZ103709, nově člun pobřežní stráže Plaváček, pod velením nám. kap. Hilgertové. Jeho Milošt Miloš se rovněž uvolil přenechat svůj člun k potřebám námořnictva. Plavidlo třídy nafukovací Challenger ponese název Brčálník. Jeho Milošt pak doporučila do funkce kapitána Brčálníku profesora Martina C. Buznu Putnu. Prý na usmířenou.

Z území České republiky budou s laskavým souhlasem Polska do Královce přivedeny klíčové inženýrské sítě. Například Pivovod Beerstream 1. O kapacity v Beerstreamu se podělí n.p. Budvar a Africký Urquel a.s. Na území Královce pak budou zřízeny zásobníky, stáčírny a pivnice.

Bylo rovněž slavnostně představeno obnovení Královecké Univerzity z roku 1544. Rektorem byl jmenován Pavka Novotný. Nový rektor se vajádřil, že „v královci nebudou učit žádný košťata vole“. Rovněž oznámil brzké otevření fakultní nemocnice Na Kraji Města. Sám se prý ujme vedení Anesteziologie, protože s intoxikací má bohaté zkušenosti.

Krajským Ředitelem policie v Královci byl jmenován pan Jiří Kájínek, protože se předpokládá, že se bude umět vcítit do původního obyvatelstva, protože Exkláva Kaliningrad dosud fungovala jako velké doživotní vězení. Navíc stejně nikdo neví, kam s ním.

Ivo Rittig byl požádán o převzetí funkce primátora Královce, než proběhnou komunální volby. Jeho hlavním úkolem bude reorganizace MHD v Královci.

Královecký Kraj čekají zásadní změny. Letiště Khrabrovo nově ponese název Havliště Fero Feniče. SŽDC oznámila, že Nádraží Kaliningrad-Passazhirsky se nově jmenuje Královec – Wintonovo. Odtud bude možné se expresem Českých Drah „Šukafon“ za pouhých dvacet šest hodin jízdy (což je o něco rychleji než pěšky) dostat do Ostravy – Svinova.

ČEDOK oznámil, že na sezonu 2023 připraví celou řadu tuzemských pobytových zájezdů u Baltského moře. V Benátkách nad Baltem (dříve Svetlogorsk) vzniká rekreační wellnes komplex Zlatá Husa, který se jistě již brzy stane nejoblíbenější tuzemskou destinací domácích dovolenkářů.

A pár tweetů od Dojnice:

  • Policisté udělali prohlídku v sídle rychlobruslařů. Vyšetřují, kam zmizelo 700 tis. Kč za soustředění v Itálii a tři haly pro Sáblíkovou.
  • V kavárně si k vedlejšímu stolku sedla mladá maminka s miminkem a s babičkou. Babičce něco nadšeně vykládá a soustavně ji oslovuje vole.
  • Miliardáři Karlu Janečkovi chybí do potřebného počtu ještě desetitisíce podpisů. Tak to vypadá, že se za ním do metaverse lidi asi moc nehrnuli.
  • V čekárně u doktora z nudy listuju časopisem, který tam leží: celebrity, on XY a ona YZ se potkali a zjistili, že to je láska. Čekali na sebe celý život. Vůbec nechápou, jak bez sebe mohli žít. Najednou mě napadne… nerozešli se tihle nedávno? Jo, ten časopis je půl roku starý!
  • Tak autosalon Škody je jistě legitimní vojenský cíl. Když si vzpomenu, jak jedna fabia vyřadila čtyři Pandury…

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 votes, average: 4,13 out of 5)
Loading...
3 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)