13.10.2022
Kategorie: Politika

Don Pablo Blažek varuje před dalšími demonstracemi v ulicích

Sdílejte článek:

JANA MARKOVÁ

Ministr spravedlnosti Don Pablo Blažek varuje před dalšími demonstracemi v ulicích. Nicméně nevaruje vládu, ale zcela zřetelně varuje právě ty demonstrující. Ohrožujete totiž demokracii vážení. Tu jejich.

On sám několikrát na hraně zákona, ten díky jehož prodlužování a “zastupování” státu jsme v kauze Diag Human platili místo dvou miliard v roce 2000 miliard DESET v roce 2012. Ten, který shodil ze stolu tři nezávislé posudky v této kauze z roku 2000, aby mohl s podobným výsledkem zadat vypracování nového svému kámošovi Daňhelovi, se kterým mimochodem sdíleli i společný dům. Ovšem, tentokrát třicetkrát dráž. Asi náhoda.

Ten, jehož vyšetřovala v roce 2020 spolu s jeho kámošem a “zlatým” náměstkem Daňhelem policie ČR a NCOZ pro kupčení s brněnským majetkem a kvůli mnohamilionovým úplatkům. Nutno dodat, že překvapivě bez výsledku. Ten, který ministr vůbec neměl být, že též brněnský Petře Fialo. (Asi taky náhoda.)

Varuje, že mohou vzniknout mimo parlament síly, které by mohly ohrožovat nastolený kurz a systém této země. Rozuměj toho, co tato vláda už nepokrytě na sílu prosazuje. A důrazně varuje, že taková demonstrace nemusí být poslední. Odborářská mu nevadila, protože to je takový vládní ochočený koník, na kterého stačí dupnout a on bude klusat, jak se píská. Tam ho naopak zklamalo, že tam přišlo lidí málo. Já se ptám a co by tam asi tak dělali? S čím jim odboráři kdy pomohli pro Boha?

Blažek se tedy obává, že by na demonstrace mimoparlamentních sil mohlo začít chodit lidí více. Ano, slyšíte dobře. Ministr Blažek se bojí nespokojených lidí. Jak s nimi hodlá naložit zatím neřekl, ale to poselství se mi zdá víc, než jasné. Nezačíná takhle každé utahování šroubů? Nezačíná takhle každá plíživá názorová totalita? Podívejte se sami a názor mi klidně napište do komentářů.

 

Jana Marková

Redakce

Sdílejte článek:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
18 komentářů

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

:bye:  :good:  :negative:  :scratch:  :wacko:  :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:  :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:  :-(  :unsure:  ;-)